20090901

Minus 201 miljarder, är det medvetet eller bara otur?

Så det kan bli... plus 89 miljarder till minus 201 miljarder... Typ ett tapp på nästan 300 miljarder sen 2006. Anders Borg och hans kompisar kan...


Hm vi har ett stort underskott hur löser vi det? Jag vet. Vi sänker skatten för de som redan har det bra...

Så måste det låta i regeringskansliet för någon annan möjlighet verkar det inte finnas om man ska följa med i politiken.

Om vi hade suttit vid makten hade alla skrikit BUDGETUNDERSKOTT katastrof men nu.

Historien utspelar sig igen. Stora underskott. Vi tar makten och som vanligt börja städa upp i den oreda som den moderatledda regeringen ställt till med.

Om jag inte kommer ihåg fel så var det en nobelpristagare i ekonomi som sa att det bästa sättet till systemskifte var att köra den offentliga ekonomin i sank. Om man blickar bakåt så verkar det som borgerliga regeringar gjort det varje gång. Eller beror det bara på otur?
Oavsett vilket är de en fara för Sverige och det viktigaste blir att se till att de hålls långt borta från makten.

Andra som skriver om detta är bla: M-partistaten, Roger Jönsson,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. 1993/1994 var statens underskott 240 miljarder.S som vann valet 1994 tog över stora problem både i fråga om ekonomi och jobben. 1900-talets saneringspolitik blev en tung resa för Ingar Carlssob och Göran Persson. Jag fruktar att det kan bli ännu värre. Vi är mycket mer beroende av omvärlden och det finns risk att det kan dröja mycket länge innan jobb i industrin kommer tillbaka och de som aldrig kommer tillbaka till industrin kan få nya jobb.

  SvaraRadera
 2. Ingvar Carlsson bör få sitt namn rätt stavat

  SvaraRadera
 3. Hej Tord
  Håller med det kan bli en tung resa framöver. Det gäller nu att klara av den pedagogiska uppgiften för att förklara detta för folket. Som vanligt när vi kommer till makten kan vi glömma allt tal om återställare, om detta håller i sig.

  SvaraRadera