20100126

Hur får företagen i Vimmerby mer arbetstillfällen med er politik?


Dagen börjar med att jag kräver svar från lokala alliansföreträdare om hur deras politik fixar mer arbetstillfällen i Vimmerby.

Tisdagens Vimmerby tidning är det två insändare från alliansföreträdare. Båda pekar på vilken bra politik de har för jobben. Men frågan kvarstår. Hur kommer Vimmerbys företag få en större försäljning för att de välbeställda får mer i plånboken. Hur ökar arbetstillfällena på Vimmerbys företag för att man privatiserar delar av arbetsförmedlingen? Hur känner personalen inom äldreomsorgen trygghet med att få behålla sitt arbete, när statsbidragen dras in nästa år.

Nu kommer det säkert svar med att siffrorna ser bättre ut. Inte konstigt när den moderatledda regeringen ändrat beräkningsgrund för utanförskap och arbetslöshet. Det har gått tillbaka till den modell som vi socialdemokrater kritiserades för. Nästa del kommer vara att ställa oss socialdemokrater till svars på vad vi vill göra. Men det är inte det frågan handlar om. Den borgerliga alliansen har makten och då är det rimligt att de förklarar sin politik. Om man såg på Agenda i söndags och debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt kan man få bilden att de sitter i opposition men tyvärr så är inte fallet än...

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Många bra frågeställningar Peter. Frågan är bara när vi ska få svar från Alliansen....om dom nu har några vill säga....inte troligt.
    Anita

    SvaraRadera