20100126

Ingen sjukdomsinsikt från regeringen.


Nu ger sig statsministern in i debatten om sjukförsäkringen och inte blir det bättre... Med att försöka angripa oppositionens tankar och förslag som ska utredas (smaka på det statsministern) innan det sätts i sjön.

DN debatt försöker Statsminister Fredrik Reinfeldt tillsammans med socialförsäkringsminister Cristina Husmark-Pehrsson försvara den dåligt genomtänkta sjukförsäkringen. Huvudförsvaret är ett frontalangrepp på de RödGrönas förslag. Men att se till sina egna brister finns ingen öppning. Vi erkänner att det fanns brister i det gamla systeme och att de måste göras nått. Det vi nu gör är att lämna en grund som vi i klok svensk tradition vill utreda så vi kan undanröja de negativa konsekvenser som kan uppstå. Vi är inte beredda att, som den nu sittande moderatledda regeringen använda sjuka och arbetslösa som försökskaniner. De mår redan dåligt och ska få stöttning och hjälp och inte fungera som försöksdjur.

Det är nu en pressad regering som kommer göra allt för att återfå kommandot å skeppet. Men frågan är om det inte först måste finna båten. Just nu glider den utan kapten i väntan på den första kvinnliga kaptenen som ska styra skutan mot en trygg RödGröna hamn där det finns plats för alla.

Peter A och Johan W skriver och använder samma uttryck hafs. Ledarbloggen förklarar strategin kort och konkret. Anfall är bästa försvar. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar