20100126

SAAB bara en övrig fråga för GM


En liten uppföljning från gårdagen angående SAAB. Åter så får de anställda gå i väntans tider i väntan på besked om vilken framtid de ska möte.


Det verkar som om GM med sin nya vd i spetsen leker med de anställda på SAAB. I går kommenterade han frågan som om det var en övrig fråga på dagordningen. Med andra ord inget av vikt. Det är en synisk inställning som visar på att det inte finns några känslor för annat än cash. Från att igår  skrivit ett positivt inlägg, med en liten reservation, till idag så tror jag det nu är mörkt för de som arbetar inom SAAB. Det besked som också fanns igår var att nedläggningen fortsätter som planerat. Det är bara att beklaga och hoppas att alla inblandade har gjort vad som kan tänkas. Det nu regeringen måste göra är att se till att det finns ett kraftfullt paket som kan sättas in omedelbart när det slutgiltiga beskedet kommer. Här finns inget utrymme för att planera eller tänka efter. Den tiden finns nu!

Ser nu att det senaste ryktet är att Spyker vill flytta SAAB från Sverige. Om så är fallet så måste regeringen agera inom EU.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar