20100118

Våga ta debatten nu moderater, stå för er politik!Idag startar SUPERVECKAN. Även i Kalmar län så tar det nu fart. Socialdemokraterna utmanar moderaterna på sjukvårdspolitiska debatter runt om i länet.

Moderaterna i Kalmar län har en förmåga att inte vilja tillhöra moderaterna i resten av riket. Moderaterna i Kalmar län säga sig var emot privatiseringar.

I ett pressmeddelande uttalar sig Anders Henriksson (s), landstingsstyrelsens ordförande
Anders Henriksson kräver att Henrik Yngvesson förklarar moderaternas politik på framförallt tre områden.

1. Hur rättfärdigas att den moderatledda regeringen har skapat gräddfiler för rika till sjukvården?
2. Hur försvaras den privatisering av sjukvården som den moderatledda regeringen har inlett?
3. Hur förklarar Henrik Yngvesson att den moderatledda regeringen har misslyckats med att korta vårdköerna?

– I stora principiella sjukvårdsfrågor skiljer våra partier oss åt. Exempelvis går våra meningar isär när det gäller hur samhället ska fördela sina resurser. Jag menar att sjukvården behöver mer resurser. Kvalitetsbrister måste rättas till innan man kan tala om skattesänkningar, som är det enda som moderaterna tycks prioritera, säger Anders Henriksson.

– Vårt politiska alternativ handlar om att trygga en solidarisk finansiering av sjukvården. Den handlar om att fortsätta korta ned vårdköer och väntetider. Landstinget i Kalmar län är här ett föredöme nationellt. Jag vill fortsätta ta ansvar för en sjukvård som fördelas rättvist efter behov, säger Anders Henriksson.
Lena Segerberg (s) utmanar även hon på dessa frågor.
Länsinvånarna har rätt att få svar på dessa frågor. Det finns en osäkerhet till vad moderaterna står. Som jag tidigare  skrivit så vill vi ha mer än ord. Vad som sägs i talrstolen och skrivs i media ska också stämma med den förda politiken. Vi minns alla valrörelsen 2002. Innan valet inget ska privatiseras. Efter aktiv politik för att privatisera hela Västerviks sjukhus. Nu är det bara att hoppas att moderaterna vågar ta debatten och inte följer i partiledningens fotspår.

Andra som skriver om SUPERVECKAN
Peter A skriver att jobben bör dominera. Martin om en tempoökning Johan S om hur vi vinner huvudstaden. Alexandra konstaterar kort superveckan. Robert N gillar att valrörelsen nu startar. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar