20100210

Stockholm tar efter skyltfönstret

Jag skulle återkomma med en liten fördjupning gällande Hälsoval Stockholm och jag ser till min glädje att de tagit efter mycket av de RödGröna Landstinget i Kalmar län. Det visar på att det finns ett tydlig motbild mot den modell som sätter vårdföretagen i centrum.


Anders Henriksson (s), ordförande i landstinget Kalmar län säger i en kommentar
– Jag är stolt att partikamraterna i Stockholm har blivit inspirerade av vårt sätt att arbeta. Jag tror att vi har hittat ett bra sätt att organisera den nära vården för medborgarna. Om Hälsovalsmodellen fungerar i Kalmar län borde den också fungera bra i Huvudstaden.
– Moderaternas Vårdval Stockholm var feltänkt från början. Istället för att minska hälsoklyftorna har klyftorna ökat. Det är viktigt att den röd-gröna oppositionen visar enighet och föreslår ett rättvist sätt att fördela resurserna till vårdcentralerna
Det är inte för inte som det RödGröna landstnget i Kalmar Län är ett nationellt skyltfönster när det gäller hur vi ska forma Svensk sjukvård.  Här är det ett landsting som lyckats kombinera bäst tillgänglighet med nöjdaste patienter tillsammans ordning i ekonomin.

I dagens Vimmerbytidning (ej på nätet) kan man notera att Kristdemokraternas toppnamn redan givit upp landstinget. Hon säger att hon hellre kommunalråd än landstingsråd i opposition.


Andra som skriver om detta
För längre kommentarer kan du vända dig till Johan Westerholm som även kopplar diskussionen till arbetslinjen. Robert Noord postar också om alternativet och pekar på valfrihet på lika villkor. Dag Larsson har också en post upp på ämnet. Martin Moberg skriver också. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar