20100312

Den andra sidan spelar Sossefotboll och vinner

När det gäller fotboll så finns det alltid (om det ska vara som det ska) två lag och jag berörde det en i morse, så jag tar mig nu friheten att kolla hur det står till på den andra sidan. 

Kan konstatera att det är en relativt ny laguppställning även om det under många år har tränats tillsammans och hjäp varandra i en och annan match. Den stora skillnaden är att det här laget använder hela sin planhalva och gör även sina inbrytningar på motståndarsidan. Det som tydligt att se, är att det är en offensiv taktik med många spelare på plan. "Alla ska med" är ett uttryck som används flitigt när det ska coachas. Ser vi på publiksiffrorna så handlar det mer om utbyggnad än se sig om efter mindre arenor. Det finns ett stort intresse att följa denna lagbyggnad som ska stå klar till finalen i september. 
Den oro som vi finner i det andra laget stående vid sin högra hörnflagga ser vi inte tillstymmelsen till här. Det finns en tydlig taktik som även tar med de svaga och får dem att lyfta och ge det hela en extra dimission. I hockeyn pratar man om sossehockey men här så råder det en vinnande sossefotboll som ger framgång även utanför planen. Den ger en framtidstro och på gatorna och skolgårdar spelas det.


För att återkomma till laguppställningen så går den från klarhet till klarhet och positioner som vi trodde skulle vara svåra att fylla får nu bra lösningar. Det märker motståndarsidans hejarklackar och börjar nu mer och mer söka skadeskjuta det RödGröna laget än att heja på de sina. Den taktiken är inte en framgång utan sporrar bara till nya framgångar och en växande supporterklack.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar