20100313

Lördagsbtraktelse om bloggens utformning

Nu är det åter lördag. Denna dag vaknar jag på det anrika Bommersvik. Finns skrivandes svar här. Ni som följt mig vet att jag tillsammans med Johan Westerholm söker formen eller formlerna.

Vi är nu ett gäng NetRoots bloggare som är samlade för att samtala och delge varandra lite erfarenheter kring bloggandes mystiska värld. Under gårdagens middag när vi kör en snabb presentation blir jag varse (mer än jag tänkt innan) vilken bredd som finns. Då ställer jag min undran finns det perfekta bloggen, om det inte är min. Vad vill läsaren, och vem är läsaren, att den ska innehålla? Har själv försökt blanda in lite kultur för att roa dessa individer som tar tid att stanna upp och läsa de som jag formulerar här. Det är respekt. Det ger en ödmjukhet över det man skriver. Men styr då läsarna vad jag krafsar ner på denna sida? Nä. Jag upplever och att de sidor som får en stor läsekrets har hittat sitt språk, utseende och innehåll. Att det handlar om ärlighet. Ja nu kommer den petiga peka på dessa modebloggar som har snuskigt mycket besökare. Det jag nu är inne på är de politiska bloggarna och den spännvidd som här finns inom den sektorn. Om man nu kan parata om en sektor. Vet att det är en bredd sammanslutning som ger en splittrad bild. Är Rosemarie med kulturbloggen en politisk- eller kulturblogg? Gränserna är hårfina och flyter ihop i en salig smet, som smakar gott.


Jag har under senare tid börjat med lite olika inslag både det du nu läser. En form av självbetraktelse med mindre partipolitik. Mina Musiclovers med musik som jag gillat eller något annat kulturinslag från Youtube. DE långa analyserna blandad med de korta oftast (jag försöker) lite ironiska kommentarerna till händelser på den andra politiska sidan.


Det som jag kommer fran till och som jag har någon form av empiriska bevis för är att en populär blogg är en blogg i ständig förändrng både när det gäller utseende och språk. Bloggen måste alltid kännad ny, den kan inte leva på gamla meriter. Sedan så får man inte glömma att det handlar om att öppna upp för ett samtal.

Nu ska vi fördjupa oss i hur vi utvecklar det politiska samtalet på nätet. Återkommer...

Andra som formulerar tankar, betraktelser eller krönikor under denna helg eller så.
Kent Persson, Mary Jenssen, Johan Westerholm, Peter på Röda Berget , Peter Andersson, Peter Soilander samt Antonsson. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar