Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100412

Lästips angående en sabbad A-Kassa

Noterar ett lästips angående regeringens undermåliga hantering av Arbetslösghetsförsäkringen. 


Claes Krantz har idag en mycket läsvärd postning angående hur regeringen har hanterat eller ska vi säga rent ut sagt misskött arbetslöshetsförsäkringen. Han inleder med
Anders Borg som alliansens ekonomisk-politiska arkitekt har misslyckats på nästa alla de områden han och den moderat ledda alliansens försökt förändra. Med arbetsmarknadspolitiken som främsta exempel. Strategin byggde på tanken att Sverige var i en uppåtgående konjunktur där effektivare matchning och större fokus på sökaktiviteter istället för utbildning var lösningen. De arbetslösa skulle uppmuntras att söka mer aktivt genom ekonomiska styrmedel d.v.s det ekonomerna populärt kallar morot och piska.

S-Buzz har också noterat detta. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus