20100504

Infratrukturminstern åkte på premiärfest och tog tillbaka presenten

Noterar att Regeringen inte bara struntar i tågtrafiken mellan Göteborg och Borås. Nu kan även Linköping- Västervik målas in på kartan över regioner som Regeringen och Centern struntar.

       Infrastrukturminister Åsa Torstensson premiär åkte idag de tåg som landstinget köpt in till Tjustbanan. Men när frågan kom till frågan om varde 250 miljiner som sedan tidigare fanns avsatt var det tyst. Socialdemokraternas gruppledare i Regionförbundet Ulf Nilsson sa:
-Hon erkände att pengarna är bortprioriterade från Tjustbanan. Pengarna har gått till andra objekt. Regeringen har undansnillat pengar som var avsatta för oss.
       Tomas Kronståhl var lika besviken
– Jag hade höga förväntningar på hennes tal. Jag trodde att regeringen skulle ge sitt svar på socialdemokraternas förslag om att satsa nio miljarder kronor på upprustning av lågtrafikerade banor. Men hon kom fullständigt tomhänt. Det var pinsamt. Visserligen har centerpartiet inte levererat någonting till glesbygden hittills, men att åka hit och inte leverera en lort är ett otroligt fiasko. Vi har tagit ansvar för att köpa in nya tåg, men hon har inte bidragit med någonting.
      Med andra ord så är det mycket ord och lite verkstad från regeringen. Det gör att Centern och Moderaternas prat om landsbygden inte är mycket värd. Noteras att den RödGröna oppositionen nyligen presenterade satsningar på infrastrukturen där det finns planer för Tjust- och Stångådalsbanan.


Läs även på Landstingsmajoriteten.  Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,