20100504

Alliansen i riksdagen, regionen och Vimmerby kör oss i botten.

Raset fortsätter för Vimmerby. Att det stannat upp lite beror på att det inte går att sjunka så mycket lägre... Nu är vi på plats 233 (-8)

     Under ett antal år har den styrande Alliansen i Vimmerby sagt att prio ett är att få ett bättre företagsklimat. Och för varje år så sjunker de bara mer och mer.  Denna handlingsförlamning som bara ger munläder och inget annat. Ska också sägas att det ser mörkt ut för länet generellt. Men de som styr länet och utvecklingsfrågorna är, ja ni vet svaret, Alliansen.
       Så en fråga är om Alliansen klarar av att styra kommunen och se till att vi åter får en tilltro hos företagarna. I media och lokala bloggar så förs det ett resonemang kring dessa frågor men vore det inte bättre med handling.
      Nu är det säkert en hel del som påminns att jag inte har en övertro till denna undersökning och att det finns många andra parametrar som vi kan mäta. Men nu när de styrande i kommunen har en stor tilltro till denna undersöjkning så är det dags för verkstad.
      Är då allt kommunens fel? nä det kan vi inte påstå då det finns faktorer som avgörs av regionen eller regeringen. Men åter så har vi tre instanser som kan avgöra företagsklimatet i Vimmerby och alla tre styrs av Alliansen. Vet inte om jag är konspiratorisk men visst måste det finnas ett samband. Som ett exempels så skrev jag i mitt förra inlägg om den bristfälliga infrastrukturen och när ansvarig minister var i krokarna så blev det allt vi fick och mig ärligen kunde jag varit utan.
      Jag hade inte behövt skriva detta inlägg utan hade kunnat kopiera ett gammalt bara försämrat siffrorna...

Tror att ni kommer kunna läsa mer om denna undersökning hos Glennfalk och Johan Persson skriver om Kalmar och siffrorna för länet. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,