20100525

Vi Stockholmare är inte speciella!

Blir lite trött som utflyttat Stockholmare. Vi Stockholmare är inte så märkvärdiga och det finns en värld utanför lenet. De må vara så att riket är beroende av Stockholm, men Stockholm är också beroende av riket.

      Mina partikamrater i huvudstaden med dess omgivningar ondgör sig över att partiet gör i deras ögon en vänstersväng. Kan meddela att det är få i detta avlånga land som ställer sig bakom denna syn då vi känner ett samhälle där avstånden ökar inte bara regionalt utan också mellan människor. Det enda som de gör är att spela glada högerskribenter rakt i händerna.
     Om man vill ha lite fakta så tycker jag mina manliga partikamrater ska läsa Marika på Storstad som ger en bra bild av hur den socialdemokratiska politiken faktiskt slår. Den tar kål på de myter om att vi Stockholmare ska vara så speciella. Ty vi är bara vanligt folk fast vi bor eller bott i huvudstaden med dess omgivningar. Vi är inga andra människor. Stockholm är inget annat land.
     Och vill vi fortfarande vara en parti som står för solidaritet så kan inte några få en gräddfil utan alla ska vara med och se till att vi får ett jämlikt samhälle för som vi vet så är det just dessa som utvecklas och frodas. Inte samhällen som bryts isär regionalt och mänskligt.

Peter Andersson har också läst dagens ledare.  Peter Akinder skriver om samma ämne. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,