20100702

Verklighetens folk ca 3-5 procent. Resten som du och jag?

Ser en ohelig treenighet i form av Jag, Peter Andersson och DNs ledarsida. Hur ska detta sluta för Kristdemokraterna?

       Vi tre kan med andra ord inte tillhöra verklighetens folk eller är det det vi är? Ja ibland så sätter politiken klockrena begrepp som alla kan känna igen sig i. Det är inte så att vi måste gilla men vi vet vad som menas. Då har de politiska spinndoktorerna gjort ett bra arbete med att hjälpa till med profileringen av ett parti eller budskap.

      Men här? Här är det ett famlande i vad menar karl/partiet? Är homosexuella med i bilden av verklighetens folk som ska ha samma friheter och möjligheter som vi andra verkliga? Ja det är en befogad fråga som vi alla tre ställer oss DN skriver
Samma parti som motarbetat så gott som alla rättigheter för homosexuella har en partiledare som i dag talar om rätten att vara trygg i sin livsföring, ”att slippa bli politiskt övervakad och tillrättalagd, slippa få varje åtbörd illvilligt tolkad och klandrad”.
     Men det som gör mig mest förvillad i denna diskussion kring verklighetens folk, är att politiken inte ska lägga sig i utom när det är befogat av grindvakten, som är självaste kristdemokraterna efter ett uppsatt vaktschema. Så åter blir det politiken som bestämmer vad som in och ut komma skall. Här är inte en fråga som avgörs av verklighetens folk, om nu inte verklighetens folk lika med Kristdemokraternas medlemmar. För erkänn att det som verklighetens folk tycker bland köksborden ligger märkligt nära vad som står i Kristdemokraternas program. Om så är fallet är det endast någonstans mellan 3-5 procent av Sveriges befolkning som tillhör verklighetens folk.

Media: DN, DN2, Ab, SvD, EX
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,