Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100806

RUT- Hemtjänst...

Blir lite fundersam över Centerns senaste valutspel. RUT till äldre. Men vill minas att vi har hemtjänst...

      Det är en sådan övertro på denna RUT. Nu ska våra äldre få ett särskilt RUT-avdrag. Men vi har hemtjänst som med resurser kan utvecklas. Där kan man också snabbt göra en koppling till den egna hälsan vilket inte RUT kan. Med hemtjänst så är de också så att den som inte har resurser fortfarande får den hjälp som man behöver. Ska vi göra ändringar så är det här så att vi kan bredda uppför vilka möjligheter den enskilde ska kunna få hjälp med.


      Nä åter handlar det om att med skattepengar göra ideologiska inpass för att slita sönder en fungerande offentlig sektor som ser till nyttan. Kommuner gör stora besparingar för att klara ekonomin och den borgerliga regeringen subventionerar sedan en privat marknad som ska ta över där kommuner sparar. Från att ha delat bördan gemensamt över skatten ska nu den enskilde få bära bördan själv om den klarar det...

Media: Ab, SR.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus