Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100924

JO-anmälan mot FK

Noterar att IF Metall har JO anmält den ansvariga tjänstemannen, Stig Orustfjord, på försäkringskassan. Bra.

          Jag tycker det är ett bra initiativ så vi får frågan prövad. För det finns en del mörka frågetecken som bör utredas. Vi måste fortsätta att kunna ha en hög tillit till våra myndigheter. Den dagen då de finns misstankar att det kan springa partipolitiska ärenden är det rökt för den Svenska modellen. Att som i en del andra länder få en alltför politiserad statsförvaltning är inget som jag önskar.
Johan Westerholm har en bild av ovan nämnda tjänseman.
Men vem är denne Orustfjord? Som länsöverdirektör, vilket han kom närmast ifrån, i Stockholms län kom Stig Orustfjord att arbeta som landshövding Per Unckels (M) närmaste medarbetare och ställföreträdare. Orustfjord är med andra ord en man med djupa förbindelser med det statsbärande partiet som Moderaterna säger sig vara. Det är inte utan att jag känner en djup olust inför hanteringen av detta. Och Jag välkomnar en granskning av Orustfjord syn på tjänstemannarollen
       Jag ser nu fram emot svaret på denna anmälan. Ett svar som förhoppningsvis kan ge lite svar men framförallt hålla rent i statsförvaltningen.

Media: SvD, Ab, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus