20101115

Det är inget fel på politken...

...Utan på hur vi har kommunicerat den. Men jag gjorde inget fel trots att jag tillhör ledningen. Ja så låter det från ledande företrädare från partiet. Ja denna postningen är en spy galla och det måste man få göra ibland. 

          Ja jag har rätt att uttala mig för jag har varit med i ett lag som vunnit valet. Vi socialdemokrater i landstinget i Kalmar län inte bara vann utan ökade våra mandat. I min valkrets ökade vi stort i landstingsvalet. Ser vi på de som uttalar sig som vinnare är egentligen i stor utsträckning  förlorare som inte har insett det. De sitter kvar och felet är någon annans. HALLÅ, det finns ingen annan väx upp och ta ansvar. Det är de som ni är valda för.

         Mona Sahlin sa i media idag att det blivit en krismedvetenhet i partiet och de må så vara men långt ifrån alla. många av de som idag sitter i partistyrelsen svamlar om bristande kommunikation och brister i politiken på marginalen. Att inte partistyrelsen som partiets högsta beslutande organ inte är ansvariga. GE UPP!!

        Anna Johansson som en av ledarna i Kriskommissionen säger att med det tidigarelagda beslutet om kongress i mars så hinns det inte med ett ordentligt arbete med en djupare förnyelse av politiken. Det är allvarligt. Ingen ordentlig tid till att förändra politiken, ingen ordentlig tid till att forma en nu organisation och med det vilket ledarskap som krävs. Ja, jag är besviken på att det mer känns som de som ska smidas, inte är en ny politik, utan smidas ränker kring den egna rollen.

Media: Ab, Ex, SR, GP, DN, SvD, SvD2, SVT.
Bloggat: Johan Westerholm om ni vill ha något mer konstruktivt. Och ska det vara en Zlatan så har vi en skånning i Peter Johansson. Duger inte det så får ni gå till Ljunggren med sin meriterande lista. Vill också tipsa om Rosmari som skriver läsvärt på Newsmill.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,