Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110406

Astrid Lindgren på tjugan, bra för Vimmerby

Det blev inte hundra utan tjugo.
Jag blev först besviken när vi inte fick Astrid Lindgren på den nya 200 kronors sedeln men med lite eftertanke så blev det bättre för Vimmerby. 

        I Vimmerby har det med jämna mellanrum förts en diskussion om hur länge Astrid Lindgren räcker. När svalnar intresset? Den dagen kommer säkert, men jag tror inte att det är i överskådlig framtid. Men dagens beslut att låta Astrid Lindgren finnas på tjugan var ett beslut som var bra för minnet av henne och lite cyniskt bra för Vimmerby. Vi vet att en massa barn om ett par år kommer dagligen bli påmind om Astrid Lindgren när de får sina tjugor av föräldrarna för godisköp eller så.

       Men det räcker inte för att hålla Astrid Lindgren och Vimmerby på kartan. Det är nu upp till kommunen och de olika aktörerna att fånga myntet och göra det till sedlar. Vi fick hjälp idag men arbetet har bara börjat.

Media: Ab, DN, DN2, SvD, Ex, Sr-Kalmar, GP, SVT, Smålandsnytt.
Bloggat: Kjell-Åke Hansson på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
blog comments powered by Disqus