20110401

Det finns likheter mellan...

Silvio Berlusconi och Fredrik Reinfedt? Den är grov men utvecklingen går åt fel håll och idag kan vi igenom Anders Lindberg på Aftonbladet ta del av dokument som visar på en utveckling där regeringskansliet allt mer verkar bli en förlängning av moderaternas kansli.

       I ett dokument som skrivits när propagandaminister Per Schlingmann samlar kommunikatörerna på regeringskansliet visar det sig att del ska agera i den politiska informationen. Det är en ny tid i svensk politik. En tid som jag hoppats slippa        Vi vet sedan tidigare att Carl Bildt har lagt beslag på utrikesdepartementets pressenhet och att den numera huserar här. Som sagt att Moderaterna gör allt för att ta kommandot även på de delar som av gammal hävd lämnats utanför partipolitiken. vi vet andra länder som gått i den riktningen och det är en utveckling som krasst sagt inte utvecklar demokratin.

Media: Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen
Bloggat: Martin Moberg och Johan Westerholm och Peter Johansson på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,