20110507

Biträdande propagandaminster har talat

Det finns en biträdande propagandaminister och Hon huserar mestadels i korridorerna på DN och släpper där ut synpunkter på hur bra moderaterna är medan det som vanligt saknas politik från socialdemokraterna. Maria Croft heter hon.

           Idag kan man i pappers DN ta del av ännu ett av hennes verk. Nu gäller det hur Socialdemokraterna håller på att förlora än mer områden till moderaterna. Det senaste är, som jag skrev om igår, barnfattigdomen. Och det är här som biträdande propagandaminister använder sin formuleringskonst och påstår att vi inte har presenterat någon politik och att Anders Borg kommer göra det. Men inte ett ord om att socialdemokraterna under hösten kommer göra exakt detsamma. Blir inte heller förvånad om det kommer tidigare.

         Jag har varit inne på det förr hur profilerna i den borgerliga mediavärlden verkar blunda eller i alla fall undvika att informera läsarna kring de budgetregler som samtliga partier ställer upp på. Regler som gör att oppositionen inte kan bre på hur som helst utan måste förhålla sig till grundunderlaget som presenteras av Moderaterna, ursäkta regeringen.

         Om jag sedan ska ta och dissekera en annan ”sanning” från moderaterna som man kan läsa om i Vimmerby tidning där Anders Borg med länsligan skriver idag. Det är frågan kring finansiering av olika förslag. För att göra det hela pedagogiskt lätt, så att Anders Borg begriper, så säger vi att vi samlat in hundra kronor. Nu är frågan vad vi ska göra. En del vill lämna tillbaka hälften till de som skänkt pengar. Andra vill använda hälften till investera så totalen växer. Frågan är om någon höjt skatten? Detta är enkelt vad rikspolitiken idag handlar om. Moderater som vill sänka skatten och socialdemokrater som vill satsa samma summa på investeringar i utbildning, klimatåtgärder, infrastruktur. Allt för att få landet framåt. Men ingen stans så sägs det något om skattehöjning. Det är samma peng som vi har men hur vi använder den skiljer.

         Moderaterna med deras stödtrupper på ledarredaktionerna gör allt för att misstänkliggöra socialdemokraterna och den politik som förs fram. Bilden är att hotet är allvarligare nu än på länge och med det så bör Håkan Juholt och Tommy Waidelich sträcka på sig. Det är en duo som tänker fritt och högt för att visa på alternativa vägar för Sverige att ta sig ur det utanförskapspolitik som idag är rådande. Vi vet att utförsäkringar, arbetslöshet och sämre förutsättningar för studier inte ger ett innanförskap utan bara förstärker utanförskapet.

Media: SvD, Ab, E24. 
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,