Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110531

När moderaterna tappade uppfostran!

Ett svar kan betyda så mycket...
Sittande på landstingsfullmäktige följer jag via nätet vad som sker på andra sidan landet och förvånas över hur regeringens politiska tjänstemän hanterar medborgarna som är oroliga i känsliga ärenden.

          Min vän Sebastian Stenholm har engagerat sig i frågan kring Thang Nguyen. Jag har valt att inte skriva om frågan då jag anser att det ofta är svårt om man inte känner till hela historien. Men Sebastian och de som tagit frågan till sig ska ha en stor eloge för engagemanget. Det är det som behövs i vårt land. Att vi får aktiva samhällsmedborgare som skriker till när de upplever brister i samhället.
 

       Men delas denna syn då av företrädare för den sittande moderatstyrda regeringen? Tydligen inte om vi ser på de svar Sebastian Stenholm fått när han ställt frågor till ansvarig minister, Billström. Men han mötes av en lur i örat och blev stående med en tom lur. Det är häpnadsväckande hur regeringen hanterar medborgarna som vill ha svar av sina valda politiker. Frågorna som jag ställer mig är om en medborgare från Halland är för lite för fiina ministern? Är det så att frågan är för jobbig för ministern? Eller är det så som Peter Johansson är inne på. Minstern med medarbetare kan inte hantera sociala medier?


      Oavsett ovan så är det inte ok att slänga lurar i öronen på medborgare som ringer in. Hövlighet är alltid ett vinnande koncept även för en moderat.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
blog comments powered by Disqus