20110929

Socialdemokraterna: Idag förbannad på förslagen och ledningen

Vaknar och är fortfarande förbannad på vad partiledningen sysslar med. Här fanns en chans att visa på en socialdemokratisk budget som skulle slå den sittande Alliansen med hästlängder men som Johan Westerholm skriver så kommer vi två i loppet med en deltagare...

         Men min ilska är idag mer riktad gentemot de faktiska förslag som läckt ut ( och om de stämmer får ramla tillbaka) Det är förslag som inte ska höra hemma i en budget presenterad av socialdemokraterna. De satsningar som man tidigare lovat är som bortblåsta och målgruppen äldre, sjuka och arbetslösa har i ett penndrag byts mot rika NollÅttor. Ja jag är besviken och redan igår så signalerade jag det i mitt inlägg.

        Vi kan idag läsa i Dagens Samhälle hur kommunerna som är beroende av ett stort företag har problem och hur de kan stjälpa en hel kommun med ett beslut på ett styrelserum någonstans i världen. Vi behöver se hur vi kan hjälpa dessa kommuner ofta placerade utanför tunnelbanans täckning och med den viktiga exportindustrin som motor. Det vill säga den industri som är motor för landet oavsett vad vi vill.

         Men det som jag saknar mest är en samhällsanalys av vad Sverige är idag. Vad behöver Sverige för att må bra. Inte en enskild region utan helheten. Om det sedan innebär satsningar på huvudstaden så må det vara ok för då kan man se hela pusslet och hur den biten passar in. Men allt verkar närmare vare ett väljarmaximeringsmetod än en faktiskt metod att bygga Sverige starkare. Det sociala hantverk och den kunskapsbaserade ekonomin som den nyvalda partiledningen pratade om verkar som bortblåst och de självupplärda PR-nissar som skulle ut till förmån för folkrörelsen verkar bitigt sig kvar i partiets korridorer. Samtidigt så kan vi ta del av att partiledningen vill behålla kärnkraften och göra upp med borgarna om det. är det undra på att man är förbannad på sitt parti.

            Sedan kan man läsa detta på Håkan Juholts sida på Facebook "Regeringen har medvetet förstört A-kassan och sjukförsäkringen. Båda ska repareras. Idag har endast 4 procent av de arbetslösa 80% i ersättning. Det är skandal. Vi kommer behöva bygga en ny à-kassa som är en omställningsförsäkring där 80% av löntagarna ha 80% i ersättning. Det är en förutsättning för omställning o tillväxt. Vår budget kommer om några dagar. Det är många som nu vill sprida olika rykten" Är det Carina Moberg eller har inte partiordförande varit närvarande vid budgetarbetet och i så fall låtit Tommy Waidelich sköta det? VEM STYR SOCIALDEMOKRATERNA?

        Nu ska det bli intressant att se vad som de får backa hem och göra om. Kommer det finnas något kvar av gårdagens Urbana tillväxt satsning eller är det också ett oförankrat förslag som får backas hem? Jag skrev igår:


Ibland blir man lite gnällig. Idag är en sådan dag. Hoppas Tommy Waidelich 
och Håkan Juholt kan ge mig dagar utan gnällighet...

Media: Ab, Ab2Exp, Exp2SvD, DN, SVT.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om ,,