20110904

Vill inte Reinfeldt regera längre?

Suddas Alliansen ut?
Kan se att Fredrik Reinfeldt inte tänker sitta kvar som statsminister efter valet 2014. Kort kan dagens nyhet att Kristdemokraterna inte får igenom sitt förslag om sänkt pensionärsskatt. För om Kristdemokraterna kan visa framgång i ett läge när de är under fyra procent så är det kört för dem och med det, Alliansen...

         Att det gungar i Alliansen är ingen hemlighet utan en realitet. Det är då som ledarskap prövas och Statsministern visar nu på att han inte besitter den fingerfärdighet som behövs för att leda en brokig samling borgerliga partier som söker sina positioner på den politiska kartan. Om moderatledaren vill fortsätta i rollen som statsminister efter valet 2014 borde han se till att sin fyrklöver mår bra och inte kommer börja härja på egen hand.

        Som socialdemokrat borde jag vara glad och det är jag. Det måste erkännas men samtidigt så undrar jag lite kring tilliten till de etablerade politiska partierna. Det parti som arbetat hårt för att kamma av sig sin nazistiska look är Sverigedemokraterna och just pensionärerna har varit en målgrupp som de ofta återkommer till. Det finns en risk med regeringens agerande att svikna borgerliga väljare tar steget åt höger och lägger sin röst på Sverigedemokraterna.

        Så summa summarum så var dagens agerande från regeringen med moderaterna i spetsen inte så klokt ur flera spel. Dels så riskerar det att skjuta Alliansen i sank (inget som stör mig). En misstro mot den etablerade politiken. En gratis chans för Sverigedemokraterna. Så två dåliga saker och en bra ur mitt perspektiv. Men vi får inte glömma att dagens största förlorare är pensionärerna som går miste om steget mot lika skatt.

Media och bloggat stulna från Johan WesterholmSvT DN SvD Ex SR GP DHS TokmoderatenBöhlmarkAlliansfritt Sverige . Ab, Lars Bäck.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,