20120206

Regeringen bluffar om pengar till folkbildning

Regeringen försöker göra ett nummer av att de har satsat på folkhögskolorna men så är icke fallet. Det enda som de har kommit med är prova på platser. Men de som vill gå vidare bereds inte plats då många av skolorna redan har för "många" elever. 

         Regeringen är ingen kramare av folkbildning. Pratet är bara prat och bakom så ser vi luften. Inte heller så tror de på arbetsmarknadsutbildningar. De pratas om framtida satsningar utan att det finns substans och med historien där skattesänkningar och billigare hamburgare ska sätta avtryck i minskad arbetslöshet. Idag så försöker Tobias Tobé på Brännpunkt göra det igen "Vi gör en tvåårig förlängning av satsningen på fler platser i Folkhögskolan" Men det är bara prova på. Statsbidragen är inte höjda utan följer en svag uppräkning som inte täcker det faktiska behovet.  Socialdemokraterna har lyft frågan om att öka på antalet platser och med det ökade statsbidrag. Så Tobias Tobé du är välkommen med nya pengar för att verkligen kunna ge våra arbetslösa förutsättningar för att återkomma in på arbetsmarknaden.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,