20120206

Siffrorna pekar åt rätt håll


Törs man skriva att det är bra att inte siffrorna har vänt efter bytet av partiledare. Orsaken för mig är enkel. Socialdemokraternas problem sitter inte i en person utan är så mycket djupare. Det handlar om politik, organisation, ledning, ledarskap. Självklart så är jag glad över att partistyrelsen utsett Stefan Löfven och tror han kan förändra. Men likt andra organisationer så får man förändringsmandatet när det är kris. Aldrig i goda tider.

           Så den första mätningen som kommer pekar på att raser fortsätter och jag anser det är bra. Det ger Stefan Löfven och Carin Jämtin mandatet att börja, på allvar, den process som var på tal för ett år sedan. Sedan kom ”Juholt”-effekten och det väntade arbetet försvann då allt som behövdes var en ny ledare. Så vi får inte falla i samma fälla igen. För så fort siffrorna pekar uppåt så slår vi oss till ro och det förändrings arbete som vi alla vet behövs, men är så jobbigt, stannar av. Kan också konstatera att undersökningen är gjord under hela turbulensen kring Juholts vara eller inte vara. 

            I en kommentar på Facebook i går skrev jag ” och kan konstatera att det börjar på den lokala nivån där bruket fortfarande är samma bruk och de ombud man skickar till LO-kongress eller parti-kongress tror på brukets lokala utveckling och har missat att bruket ägs av 17 riskkapitalister som bara väntar på att stycka det när den rätta möjligheten kommer. Samma ombud som kramar kommunens verksamhet som den bästa men samtidigt inte reflekterar över hur de lägger ut sophämtningen på privata och går till den privata tandläkaren fast de i nämnder slåss för den offentliga vården... Enkelt så hänger det inte ihop och väljarna har upptäckt det” Lite är det att vi inte reflekterar över vad vi gör och för vem och hoppas väljarna ska fortsätta krama oss. Den tiden är över.


Media: Ab, Metro,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,