Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20120308

Hanna från Arlöv, jag lärde av dig

Idag är det den internationella kvinnodagen och en kort text men en bra låt får bli mitt bidrag. Världen är inte jämställd och Sverige är inget undantag utan det finns mycket att göra. 

            Som en reflex så tittade jag igår på engelska "MasterChef" och när de tävlande besökte ett proffskök och kökschefen tjatade på den kvinnliga deltagaren så sa hon att det var för att hon inte var man... Jag protesterande lite i soffan och menade att hon var långsam... Sedan så kom kommentaren från kökschefen och jag blev tyst.. "Om hon bara varit mer manlig"... Det sa mycket om världen och det sade något om mig. Jag tror mig vara jämställd men måste hela tiden tänka till och könsrollerna finns där och det krävs ständig påminnelse. Visst har jag kommit en bit på resan men gårdagen visade på att det är en bit kvar innan jag kan kalla mig jämställd. För de är de små sakerna som ofta avgör.Media: Ab, SvDDN. Sydöstran 12Dagens ArenaNorrländska socialdemokraten 12,Värmlands folkbladFolkbladetGotlands folkblad 1234Arbetarbladet 1,2Västerbottens folkblad 12ÖstranSvD 123456DN 12345Ab,Expr 12GP 1234
Bloggat: Peter Andersson Martin Moberg och Krassman på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

blog comments powered by Disqus