20130903

Amärika och Astrid

Tja så fortsätter USAs sätta agendan. I morgon landar Obama i Stockholm och idag så blir det känt att Microsoft köper finska Nokia. Det kommer säkert underlätta avlyssning... Men sedan så slår Astrid Lindgrens värld säsongsrekord i antalet besökare och rankas som sjunde starkaste varumärket.

Kan grubbla på om världen är sund när en folkvald president kommer på besök och en hel huvudstad tvingas stängas av mer eller mindre. Vart gick det fel någonstans och är besöket så viktigt för landet? Samtidigt så får Sveriges pensionärer en hundring mer i plånboken och Kristdemokraterna jublar. Denna vecka blir plötsligt så tydligt med globaliseringen och det lilla. En president landar i Sverige under 24 timmar till en kostnad som säkert skulle räcka till mycket gott samtidigt som insändare i Vimmerby tidning om att vi i den rödgröna majoriteten stänger barnavårdscentralen i Ankarsrum, pga för få barn. Undrar hur finnarna tänker när de vaknar upp och deras flaggskepp nu är amerikaniserat. Som svensk är jag van. Inget är svenskt längre utan vi är en del av globaliseringen och vant oss vid det. Samtidigt så döper vi våra ungar till supersvenska namn eller riktigt internationella. Tja inte ens katter slipper trenderna Maharadja Westerholm-Abrahamsson-Magasanik. Va ska man säga?

Och så gör Astrid Lindgrens värld rekord i antalet besökare utan att man har passerat över 10 000 på en dag vilket innebär att de som varit på plats fått bättre upplevelse utan trängsel. Intressant hur man nu söker en nu vd samtidigt som bolaget rankas som sjunde starkaste varumärke i Sverige.

Nä nu är det dags att dra sig in i den kommunala bubblan och ägna mig åt lite kommunstyrelse med bland annat medborgarförslag och utbildning i kommunal säljverksamhet/konkurrenslagstiftning... Ännu en dag i den primärkommunala vardagen tar sin början. Som ni ser så är tankarna lite splittrade denna tisdag. Från det stora till det lilla och sedan vidare någonstans...

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,