Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20130903

Bra tankar om Socialdemokratisk valberedande

Bra initiativ av arbetsgruppen som ska modernisera den socialdemokratiska valprocessen. Inte så mycket om själva regelverket utan mer kring attityderna. Tror att resan blir lång och svår men nödvändig.


I dag kan man läsa i Aktuellt i Politiken hur den arbetsgrupp, som tillsattes efter kongressens misslyckande med valen, presentera sina förslag. Mycket handlar om öppenhet och längre processer och det är ett steg i rätt riktning.

Gillar arbetsgruppens tankar att det ska vara meriterande att nominera sig eller bli nominerad. Idag så är man kört om man inte vinner racet istället för att se fler som kan ta ledande uppdrag. Partiet har förslösat alldeles för många talanger tack vare synsättet som varit rådande i socialdemokraterna.

Att valberedningen arbetar över en längre period använder vi redan i Vimmerby. Vi har en valberedning som mer ska arbeta som en processledning kring samtliga val som ska ske i partiet och till kommunala- och landstingsuppdrag. De får en helhet och kan också arbeta mer långsiktigt med de kandidater som finns. Än är arbetet i begynnelsen men viljan att nå dit finns. 

Att arbetsgruppen närmar sig detta synsätt gör att det lokala arbetet kommer stärkas. Nu hoppas vi på att partistyrelsen anammar förslagen och ser till att de blir verklighet. Efter senaste kongressen och de skandal scener som utspelade sig med snabb omskrivna stadgar är inte passande i en demokratisk organisation.

Så detta var en positiv nyhet från mitt parti. Det är en lång resa kvar och en svår resa. Det finns grupperingar som kommer förlora makt och inflytande om denna process blir verklighet och det är bra för partiet och för demokratin, men kommer de tillåta det? 

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus