Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20130905

En kulturell avvikelse, Moderat politik?

Ibland så ramlar över en rubrik som får en att haja till. Idag så visar DN på den senaste moderata synen "En kulturell avvikelse" handlar det om när en från ett annat land blandar ihop korten men det är tyst när den egna ordföranden i Arbetsförmedlingen gör liknande saker. 

Ibland så ligger ordet rasism nära. Vad annars ska man säga om detta uttalande? "Det moderata kommunalrådet i Katrineholm, Lars Härnström, menar dock att Joyce Kimwaga Lundin av kulturella skäl inte förstod att man inte kunde företräda en organisation som fick pengar av Arbetsförmedlingen och samtidigt sitt i AF:s styrelse.
– Jag tror att det här mer är att betrakta som en kulturell avvikelse utifrån att man inte känner till att det inte är rätt att sitta på två stolar samtidigt, säger han till till SVT:s Östnytt."
Han nämner inget om sin partikamrats agerande som också är ordförande i Arbetsförmedlingen. Hon hade själv nyttjat sin ställning för att hennes företag skulle dra nytta av det hela. 

Hur kommer partiordförande Fredrik Reinfeldt och partisekreterare Kent Persson agera i frågan? För inte är det möjligt att moderaterna bara låter detta passera? Om så är det dags att ställa mer frågor om vilken syn moderaterna har på individerna.

Media mm: DN, Alliansfritt Sverige, Östnytt,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus