20090315

Vi missar öppet mål för vi står kvar i omklädningsrummet.

Så har det kommit ännu en opinionsundersökning... Borgerligheten närmar sig och man har redan börjat ta ut valseger.

Ett par reflektioner kring den aktuella undersökningen. Glappet mellan blocken har inte varit så litet sen... Glömmer man inte då att om det vore val med dessa siffror så vore inte kristdemokraterna med. Det gör att det skulle bli en klar majoritet för rödgröna gänget.

När det gäller moderaternas uppgång så måste den bero på att folk hör vad de säger och inte ser vad de gör, eller inte gör. Statsministern och finansministern är snabba till fördömande av direktörer och banker men vad gör de själva? Inget.

Frågan är nu vad kristdemokraterna ska ta sig för. Ska bli spännande och se när den borgerliga kannibalismen kommer igång.

När det sen gäller mitt eget parti, socialdemokraterna, så är det bara att beklaga. Här har vi öppet mål och de är bara att ge sig ut och göra mål på mål. Men vad händer? Vi står kvar i omklädningsrummet och bråkar om vem som ska vara lagkapten. Det är sorgligt och omoget hos vissa "med"spelare. Nu har vi en bra partiledare som kommer bli en fantastisk bra statsminister och vi alla ställer upp och ger den stöttning som en ledare behöver. Alla dessa mosa Mona kampanjer ge er, lägg ner.

Vi ska nu hålla ihop så att vi visar de svenska folket att det finns ett bättre alternativ än den moderatledda regeringen som gör allt för de rika på de svagas bekostnad. Vi ska visa att vi står för ljuset i mörkret. Men detta kan vi bara göra om vi håller ihop och enas kring en gemensam fiende. Det är det som håller ihop alliansen så bra. Vi har lite att lära där.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

 1. "Vi ska nu hålla ihop så att vi visar de svenska folket att det finns ett bättre alternativ än den moderatledda regeringen som gör allt för de rika på de svagas bekostnad."

  Tror du på detta själv? Eller vet du att det är fel men bara försöker propagera? Är svensk politik ett sätt att "göra allt för de rika på de svagas bekostnad" i jämförelse med t.ex. Venezuela och Kuba. Eller var Kinas ekonomiska reformer (mot att släppa in privat ägande och privat vinstintresse -- hur imperfekt det än är gjort) ett sätt att "göra allt för de rika på de svagas bekostnad" i jämförelse mot hur det var innan reformerna?

  Nej, kapitalism är ett fantastiskt praktiskt system p.g.a. att det är det enda moraliska socioekonomiska systemet, eftersom det bygger på individens rätt till sitt eget liv.

  Nu är jag iofs inget fan av alliansen då de är sosse light. Men hellre sosse light än sosse original.

  (Finanskrisen är orsakad mestadels av statliga regleringar och explicita och inplicita garantier. Läs Johnny Munkhammars rapport om detta.)

  SvaraRadera
 2. Högbergs tankar gillar jag. Jämförelsen med omklädningsrummet stämmer bra.Det är halvtid. Vi ligger under - i varje fall psykologiskt.Det behövs att vi peppar varandra både politiskt och ideologiskt och går ut på plan med en strategi som innebär att andra halvlek innebär en klar och odiskutabel seger. Reinfedlts joker SD harvar i gärdsgårdsserien och verkar inte så farlig som vi fruktat.

  SvaraRadera
 3. Om den "gör allt för de rika på de svagas bekostnad", hur kommer det sig då att sjuksköterskor och andra låglönearbetare har fått sina löner ökade med mer än 10% trots sedvanligt patetiska fackförhandlingsresultat?

  De borgerliga partierna har under en halv mandatperiod gjort mer för vanliga arbetare än vad sossarna gjorde under två, även om vanliga svenska arbetare fortfarande är högre beskattade än t.o.m. de högst avlönade direktörerna, med de högsta skattesatserna, i övriga europeiska högskatteländer...

  68% marginalskatt (och sedan moms för inköp) redan vid en så jämförelsevis låg lön som 40.000 är allt annat än "rättvisa"; det är faktiskt den främsta förklaringen till att Sverige har ojämnare förmögenhetsfördelning än t.o.m. USA.

  SvaraRadera
 4. Jag tar inte in anonyma kommentarer. Har ni en åsikt så ska ni stå för den.

  SvaraRadera
 5. Att partiet står kvar i omklädningsrummet beror på att det inte längre är en tränare som bestämmer utan ett kollektivt ledarskap som dessutom tänker låta alla spelare vara med och bestämma, liksom hejarklack och delar av sponsorerna, om vilken taktik som ska gälla framöver.

  När linjen väl läggs fast får vi hoppas att det är en spelbar plan som presenteras, annars blir det problem på riktigt. Och att alla som ser sina framtidsidéer hamna på hyllan fogar sig i detta, så det verkligen blir ett lagspel.

  När det gäller kristedemokraterna är alla förhoppningar om att de ska åka ut knappast rimliga, de kommer att bli inröstade på Broder Fyra Procent.

  Och moderaternas framgångar kan väl inte bara bero på att väljarna inte begriper bättre. Kanske gör de något rätt. Det finns exempelvis en risk att (s) fortsätter att prata om ersättningsnivåer medan Alliansen får prata om Sveriges industriella framtid. Arbetarparti eller bidragsparti, det är frågan (s) bör ställa sig.

  SvaraRadera
 6. Stig-Björn Vi har ett problem i partiet. Nu skriker vi efter en stark lagledare som pekar med hela handen vart partiet ska spela och när vi hade det så skrek vi efter en som samtalade med alla lagdelar innan vi bestämde målet. Själv tror jag på ett mellanting. Sen håller jag med om vikten av lagspel.

  SvaraRadera
 7. Håna Mona! Slut på handimunnen nu, vasa.

  Oh, det var vackert sagt, herr Andersson.

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2596951.svd

  Fjäsk fjäsk fjäsk fjäsk fjäsk från SvD:s hopplöst efterblivne svammelgubbe P J Anders-Valfrid Lindeman. Dutti't svenska folk som röstar glatt på Moderatet klapp klapp klapp på huvudena. - Hög tid att SvD sparkar fåntratten, vafaan, är dendära redaktionen nån sorts form av skyddat vindskontor, där Gammalmediala Paschakastens proffsnollor framgent kan sitta där de ligger med armarna i kors & tvärs & tycka till om dittan eller dattan hur som hafs bara!? Det kallar jag då UTANFÖRSKAP i enlighet med den sluge statsministerns något, hm, persuasiva semantik; hur vore det att börja producera. (Akterseglade! DNs opinionssida har det blitt fason på däremot sen Wolodarski ryckte in. *klapp klapp klapp på huvena i cirkus motsatt rikning*)

  - Ture Ingestad, min sociale bror

  SvaraRadera
 8. Peter, du har så rätt och omklädningsrummet lyser klarsyn, problemet är väl inte coachen heller, problemet är väl att vi inte vet vilket spel vi ska spela.

  SvaraRadera
 9. Anders Du har rätt i spelet. Jag har ett spelsystem och det verkar som alla i laget har var sin. När det gäller coachen så är det viktigt att det finns rådgivare som kan sitta på läktaren för att få ett större perspektiv på planen än det man ser från långsidan. Det som nu finns är en massa supportrar som skriker ut med coachen och byt domare mm, istället för att stötta sitt lag som ett troget fan gör i svåra tider.

  SvaraRadera