20090504

Måndagsreflektioner från Vimmerby

Sitter på måndagmorgonen och reflekterar lite kring smått och gott. Även en del äckligt eller ska man säga mindre gott...

Först en positiv nyhet som jag hittar Dagens Samhälle. Socialdemokraterna står starkare i kommunerna än i riket. Moderaterna backar i en ny undersökning som kommenteras i Dagens Samhälle. Analysen är att i kommunerna blir våra kärnfrågor kring vård, skola och omsorg tydligare. Jag tror det ligger en hel del i den analysen. På det lokala planet blir politiken närmare än på riksplanet. Dessutom så tror jag Anders Borgs prat om att krisen är internationell och inte kan påverkas hemma har slagit rot hos svenskarna. Folket har än inte blivit krismedvetna och varslen har inte än slagit ut i arbetslöshet.

I Svenska dagbladet så skriver Magnus Hedberg och Conny Fogelström, socialdemokraterna i Täby om hur Familjen Reinfeldts gärning i Täby bör granskas. Även Peter Andersson hakar på detta tema. Det gör även In Your Face, Krassman. Det är en riktigt bra artikel som Magnus och Conny skrivit. De lyfter bland annat fram citat från revisionen som får en annan att blekna. Täby detta moderata skyltfönster måste bli en nationell angelägenhet. Bakom allt tal om arbetarparti och älska välfärden så finner vi i Täby den bistra verkligheten bakom älska välfärden. Och den är inte rolig. Nu kan man prata om äckligt...

Sen lite mindre gott. med partivänner som Margot Wallström. Idagens Svenska Dagbladet kan man läsa att hon hyllar Fredrik Reinfeldt och den moderatledda regeringen som mycket bättre än regeringen Persson. Vad har Reinfeldt gjort jämförelse med Persson?Hon menar att de tar för sig på möten men vad är resultatet? Den socialdemokratiska regeringen levererade under sitt ordförandeskap. Vänta till efter den moderatledda regeringen har varit ordförande innan ni drar några slutsatser. Syna också hur de borgerliga parlamentarikerna röstar i parlamentet. Glöm inte att de är en del av den samlade borgerligheten. De ska synas tillsammans så vi får helheten. Vilka initiativ har de tagit som gjort vardagen bättre för det arbetande folket i landet och Europa?

Slutligen så har ljuset vänt. Första maj verkar ha blivit en framgångsrik dag runt om i landet. Uppslutningen verkar ha varit större än på många år och på många orter har vi demonstrerat tillsammans med Vänsterpartiet och fackföreningsrörelsen.

Om man får vara lite självkritisk så har den senaste tiden nedgång i opinionen varit av godo då vi inte tog matchen för avklarad utan att det gäller att spela 90 minuter. Vi har nu en rolig resa att göra till september 2010. För glöm inte att de som roligast vinner.

Läs mer kloka ord på , Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar