20091030

DN ser regeringens orättvisa... lite iallafall

Oj så det kan bli...

Idagen pappersupplaga av DN konstaterar man att jobbskatteavdraget kommer ätas upp av kommunala skattehöjningar på uppåt 1.60 kronor. Vad var det vi sa... Genom de beräkningar som SKL har gjort så är det så dålig ekonomi i landers kommuner och landsting att stora skattehöjningar är ofrånkomligt , om inte regeringen skjuter till ordentligt med resurser och då det även inte är valår.
Med det här i blicken så kommer vi gå in i en avtalsrörelse där jag kan tänka mig att det kommer komma höga krav från en samlad fackföreningsrörelse. Det kommer krävas för att medlemmarna ska få reallöneökningar.

Det dock DN missar är att som vanligt att det inte bara är löntagarna som har jobbskatteavdrag som drabbas utan även de pensionärer som idag lider under den så kallade pensionärsskatten.

Det är skönt att även DN fått ett uppvaknande av den omfördelningsorättvisa som regeringen står för.

Kan det bli tydligare när även regeringens hustrumpet ser bristerna i den förda politiken. Sedan att man inte ser pensionärerna är väll lite mycket begärt...

Sen kan jag konstatera att Anders Björck blir arbetskamrat med Göran Persson. Så märklig är våran tid. Kent Persson har även noterat det

Till sist så har vi en jobbpolitik. När får den moderatledda regeringen det?

Andra som bloggar intressant kring saker och ting är
HBT-sossen
Peter Andersson
Fredrik Pettersson
NetRoots

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar