20091029

Vem är arbetare, vem är kapitalist?

Nu har Tomas Eneroth besökt NetRoots och och vi fick ett samtal om socialdemokratins framtida företagarpolitik.

Samtalet började med energipolitiken som Tomas tror inte kommer ta så stort utrymme för att vi haft en bra diskussion efter regeringens utspel om en ny energipolitik. Tomas konstaterade att partiet känner sig trygg i den politik vi har. Det oro som har funnits är uranbrytning där han tror at vi bör göra en tydligare skrivning på kongressen där vi tar avstånd. Vi konstaterar att även på denna punkt så sviker centern.

Sedan är det ofrånkomligt att komma förbi fordonsindustrin och de senaste turerna kring Volvo. Tomas var försiktigt positiv och menade att skillanden mellan USA och Kina som ägare inte var så stor. På många punkter styr idag Kina USA.
Samtalet glider sen in på det allmänna hållningen från regeringens bristande företagarpolitik. Av de 28 miljarder som regeringen satt av har regeringen storsatsat 60 miljoner på laddbilar och elhybrider. Ja håll i er här satsas det stort...

Det som är den stora frågan är hur trovärdiga vi är i vår nya företagarpolitik. Frågan kommer vem är arbetare, vem är kapitalist? Bilden är inte så enkel som den var förr. Det finns en oro kring om det bara är retorik utan botten. Känslan som finns kring bordet är att det nu finns ett annat djup i politiken.

Och ingen jobbpolitik från den moderatledda regeringen

Fler som finns vid min sida är:
Peter Andersson
Tomas Hartman
Johan Westerholm
Kommunal
Och alla är vi samlade under NetRoots vackra fana

Intresant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar