20091028

Vi går sakta framåt och vi har en jobbpolitik!

Små partier som tar ansvar drabbas alltid. idag är det vänstern som backar stort i DN/Synnovetes undersökning.

Av tradition straffas mindre partier som vill ta ansvar. Nu är det vänsterpartiet och för ett antal år sen var det Centern som under nittiotalet tog ett stort ansvar tillsammans med socialdemokraterna sanera statsfinanserna.
Det parti som skiljer sig på denna punkt är Kristdemokraterna som inte trots sin populistiska framtoning inte lyckas få betalt av väljaropionen.

Det man sen kan notera är att Sverigedemokraterna inte orkar över fyra procents spärren
Min slutsats är att det finns fyra partier som lever osäkert och det är Kristdemokraterna, Centern , Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Tre av dessa finns i riksdagen och kommer att få kämpqa för sin överlevnad medan det fjärde gäller att hålla borta från riksdagen.

Idag börjar vår jobbkongress och det kommer nu under ett antal dagar vara ett otroligt fokus på vårt parti. Min förhoppning är att det och kan ge sken på våra samarbetspartier och då främst Vänstern.

Se idag så slår ett antal tidningar upp, igen..., Mona Sahlins bristande ledarskap. Jag säger bara vänta till efter kongressen då partiet i demokratisk ordning har formulerat politiken som vi tillsammans med Mona ska föra ut. Till skillnad mot Göran Persson så låter Mona partiet bestämma politiken och inte tvärtom.

Sedan som avslutning kan jag bara konstatera att åter en dag utan jobbpolitik från den moderatledda regeringen. Idag kommer dock Mona med jobbpolitik

Fler som skriver om detta:
Jonas Morian
Peter Andersson
Viktor Tullgren
Jonas Sjöstedt
NetRoots

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Problemet är väl snarare hur verklighetsfrämmande du och dina gelikar är. Om Mona ska ha en chans får hon börja tala om var hon står och detta på ett sätt som folk förstår.

    www.villevesslan.blogspot.com

    SvaraRadera