20091027

Vi stärker greppet och Anders Borg trixar

Nu är det nära. Imorgon startar Socialdemokraternas jobbkongress. En kongress som har ett tydligt huvudmål. Jobben, Jobben, Jobben. I opinionen går vi framåt.

Aftonbladet presenterar idag en nu undersökning tillsammans med United Minds där vi tillsammans med Vänstern och Miljöpartiet får en tydlig majoritet. Skillanden mellan blocken är så stora att inte Sverigedemokraterna får någon roll som vågmästare. Det är skönt och bra för Sverige.

Lagom till det försöker regeringens megafon DN lyfta regeringens krispolitik till skyarna. Dock slänger de in en liten brasklapp att hur ska regeringen hantera verkligheten efter krisen. Dock verkar inte politiken fungera i verkligheten. Arbetslösheten ökar, landsting och kommuner går till varsel trots valfläskbidraget.
Finanspolitiska rådet ger dock Finansminister Anders Borg kritik för att han sysslar med budgettrixande.

Per Dahl på Barometern skriver om vår kongress och jag kan inte låta bli att le. Det känns som en avundsjuka. han försöker hitta splittring, svagt ledarskap och bristande politik. Låter det bekant. Samma gamla höger med andra ord.

I SvD lyfter Mona Sahlin fram att vi måste jobba längre tid.
Hon refererar till beräkningar gjorda av Försäkringskassan där alla måste jobba tre år längre under sin livstid för att klara välfärden. I dag etablerar man sig på arbetsmarknaden vid ungefär 28 års ålder medan den faktiska pensionsåldern är cirka 63 år.
Det intressanta är att vi hela tiden pekar på att vi ska arbeta längre upp i åren. Tänk om ungdomar istället kunde komma ut tidigare i arbetslivet och klara sina år.
Men 35 arbetade år räcker inte, det behövs omkring 38–39 år.

Kan avslutningsvis bara konstatera att den Moderatledda regeringen inte idag heller har presenterat någon jobbpolitik.

Andra som skriver om detta finner ni bland annat här:
Peter Andersson
Mitt i Steget
NetRoots

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. "Hon refererar till beräkningar gjorda av Försäkringskassan där alla måste jobba tre år längre under sin livstid för att klara välfärden."
  Vem tror längre på sånt där dravel, Borgarna har lagt 100 miljarder till skattesänkningar , det motsvarar vad all äldreomsorg eller skola kostar.
  Att jobba tre år till göder förmodligen bara en överklass lite mer. För arbetaren betyder det enbart förkortat liv och längre arbetslöshet för mångha innan pensionen utbetalas.

  De jobb som finns måste vi dela på inte att de som har jobb ska befästa jobben än längre.

  Jag tror inte längre på nåt, Tänk man ville anställda inom äldrevården skulle spara på blöjor mat o.s.v eller skolans personal skulle spara på pennor, papper o.s.v Sedan bränner alliansen iväg hela summan vad skolan eller äldreomsorgen kostar i skattesänkningar sp,m går i 81% till de som är redan förmögna eller högavlönade.

  Nä sluta svammal och lös den ekonomiska klyftan bättre, dela på jobben pengarna o.s.v
  sänk pensionsåldern till 55 eller 60 år.
  Jag garanterar det skulle funka om allt blev mera rättvist fördelat

  SvaraRadera
 2. Äntligen har ni bekänt färg.
  Inte nog med att ni skall höja skatterna med 100 miljarder när ni kommer till makten. Dessutom skall ni låta oss med vanlig lön arbetare/småföretagare (Inte de med politikerlön ) jobba tre år till innan pension för att " värna välfärden". mer pengar till barnledighet och pappaledighet.
  Valet måste vinnas !!!
  Dessutom skall arbetet /småföretagandet ske med 70 % marginalskatt i bidrags Sverige....
  Således en till smygskattehöjning.
  Inte ett ord om att öka kvalitetskontrollen och se till att skattepengar verkligen går till det de skall till. Och vilken välfärd..den har aldrig fungerat med vänster/miljöparti vid rodret.
  Ni har stått för de värsta nedskärningarna för att värna era kärntrupper barnfamiljer med vänster sympatier. Vi andra skall nu få jobba ännu mer för att ösa ur er kassa ...men det är ju i alla fall sexigt att betala skatt (Mona Sahlins citat)

  SvaraRadera
 3. Att högern skickar långa krångliga kverulantiska brev är standard. De förstår inte bättre, men jag som ev s-väljare säger.
  Jag orkar inte med Mona Sahlin eller den klassiska S-strategin. Lagom nyförälskade partipiskade får, som bevakar sin position i kätten. Tyvärr det blir nog miljöpartiet eller Piratpartiet i år.Men kom gärna igen om några år utan Bodström och Sahlin. Ett svenskt politiskt Titanic.
  Kram (kanske S)

  SvaraRadera
 4. Anonym 1 Det jag ser är att det finns grupper som kan komma igång tidigare Det handlar om att våra ungdomar ska få arbete snabbare. Sedan finns det grupper som kan arbeta längre. En viktig del är att också möjliggöra arbetslivet så att man ska hålla hela tiden och inte tvingas hem i förtid.

  Magnus jag vet inte om det du säger är värt att kommentera då det inte ligger någon sanning i det. Vi kommer höja en del skatter för dem med högst inkomst. Vi vill återupprätta ett samhälle där alla solidariskt hjälps åt. För ensam är inte stark.

  Anonym 2 Vad är med den klassiska stilen ni inte orkar med? Är det bättre med den moderatledda regeringen eller en Socialdemokratisk?

  SvaraRadera
 5. Jag förstår inte riktigt. Hur oerhört produktiva är sextifemåringar? Med de tekn ologuiska framstegfen ökar produktiviteten massivt, varför betonas inte det hoppfulla perspektivet? Och vad sägs om att börja RÄTT ÄNDE och få ungdomen i arbete? Eller är det meningen att åldringar skall hetsas för att försörja arbetslös ungdom? Om inte detta är logviken, vad är den då?

  Och så detta idotmantra jobben jobben jobben. Ursäkta, men faktiskt är det så att man arbetar inte för att det är fint och vackert, utan för astt TJÄN A PENGAR. Ska det löna sig att arbeta måste man själkvfallet FÅ BRA BETALT också, annars har vi slaveri. Är det slaveri de rödgröna förespråkar? I så fall blir folk ju kriminella i stället; det länar sig bättre.

  Mona Sahlin är VIMSIG, liksom sitt parti.

  Som om politik är ett jädrans smörgåsbord där man fritt kan välja vad man tycker mumsigt. Förutsatt kompetent styre måste skatten höjas med kraftig progression, för annars slits vårt samhälle sönder av hårresande branta inkomstgradienter med samhällsfarlig, ständigt brutaliserad masskriminalitet som följd, och så enkelt är det bara.

  Så en kommentar till senaste opinionsundersökningen.

  En opinionsundersökninng är just det. Irritationen över massinvandringen är massiv, och ENDA möjligheten att uttrycka sitt missnöje i denna opinionsundersökning är att uppge SD som sitt parti. SD har vidare särdeles kraftigt uppmärksammats just på allrasistone, vilket redan det ger avsevärd skjuts i sig självt. Det är inte billigt, det är gratis. Vid valet är det allvar, då är det inte gratis, varför man kan misstänka att SD:s siffror är uppblåsta. Omvänt är det troligt att Alliansen står något starkare än vad som framgår.

  Det är alliansen och inte de rödgröna som tappar till SD. Denna röstväxling ger saklig grund för sammankopplande av de två. Inte är det begåvningsreserven SD attraherar.

  Dissonansens mellan det stadigt sjunkande förtroendet för Mona Sahlin och de trendmässigt ökande siffrorna för hennes parti är nu alltför tydligt pinsam. Mona Sahlin måste bytas ut. Hon och Wanja-Lundby-Wedin ligger som ett minfält under alltihop och kan mycket väl ge Alliansen/SD segern i kommande val. Redan den rykande aktuella folksamskandalen måste ge en ordentlig tankeställare.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera