20091115

Ännu en minister i sandlådan och munkavle på.


Nu ska det vara klart det finns en ny vd för Vattenfall. Mycket tyder på att den mannen är tagen ur den egna ledningen. Hur bra är det. Sedan är allt, som vanligt, Socialdemokraternas fel enligt ansvarig minister.


Vem som blir ny verkställande direktör är en fråga som vi inte får reda på då styrelsen fått munkavle. Det spekulationer som finns är att den nya kommer från den högsta ledningen. Frågan är hur klokt det är då de troligen är rekryterade av den nuvarande vd:n Lars G Josefsson. Kommer Vattenfall att kunna få tillbaka sitt anseende med denna rokad? Är det inte så att det Vattenfall nu behöver är lite nytt blod. I Agenda säger Maud Olofsson att den nya vd:n ska gå vid sidan och lära upp sig... Jojo vad är det som ska läras?


Maud Olofsson säger i Agenda att hon känt till avtalet som Vattenfall haft sedan i våras utan att berättat det. Om inte media vaknat hade hon fortfarande mörkat?
Som vanligt skyller hon på socialdemokraterna i det här fallet  Björn Rosengren trots att avtalet var skrivet 2008. Sen när det gäller frågan om kolkraft så skrev Vattenfall under den största affären 95 miljarder med NUON under denna mandat period med en glad Näringsminster, Maud OlofssonDet känns efter nu ha sett Maud Olofsson som om hon försöker dikta ihop en historia som ska passa. Det mesta i denna historia bygger på att vi socialdemokrater har gjort allt. Har för mig att det var Alliansen som vann valet 2006 och Maud Olofsson blev näringsminister och dessutom vice statsminister. Här finns  inget statsmannamässigt utan det är ännu en  minister i sandlådan.

Andra som bloggar om
Johan Westerholm 
Johan en gång till
Eva-Lena Jansson
Stefan Wikén
NetRoots


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. 2006 kom 48 % av intäkterna och resultatet i Vattenfall från Tyskland. Tysklands produktmix 2006 såg ut enligt följande; 87,2 % Fossilkraft, 7,9 % Kärnkraft och 4,9 % Övrigt.

  Själklart är även dessa investeringar i miljöfarliga energikällor Maud Olofssons fel....

  Logik enligt Lennart Holmlund (S).

  SvaraRadera
 2. Men egentligen!

  Vad är det för fel med att ägarna tar ett fullt ansvar för olyckor i den egna verksamheten! Det är väl helt rimligt

  Eller har jag missat nått?

  Sen kan man ju diskutera huruvida svenska Vattenfall ska investera i denna typ av energikällor. Men det är en annan diskussion! Är man inte beredd att ta det fulla ansvaret så ska man nog inte heller vara ägare!

  Dags att se över direktiven till Vattenfall!

  SvaraRadera
 3. Hej Britta
  Problemet är att Maud ljuger för svenska folket om hennes och regeringens kännedom om affären.
  I fredags tog hon avstånd och igår var hon för. Och det var ingen nyhet utan det var känt redan i våras.
  Sedan tycker jag det är bra att Kärnkraftindustrin bär sina kostnader.

  SvaraRadera