20091125

Tur att inte Centern och Maud är min doktor...


Idag så startar vi vårt budget fullmäktige i Landstinget i Kalmar län. Samtidigt så ska Centerpartiet lägga fram sina politiska prioriteringar inför valet 2010. I DN finns Maud Olofsson med samma gamla felmedicinering och i SvD träder Centern ekonomiska talesmän fram med ännu mer felmedicinering.

Hänger dessa två saker ihop? Ja på ett tydligt sätt. Vi vet att 2011 och 2012 kommer bli besvärliga budget år och att det kommer behövas ökade statsbidrag eller i alla fall att den nivå som nu ligger får ligga kvar. Då föreslår Centern att att man ska dra undan 38 miljarder som skulle kunna användas till vård, skola omsorg. Maud Olofsson pratar om att ungdomar vill ha jobb och därför sänker man skatten... Alliansen har sänkt skatten med över 80 miljarder och haft makten över tre år. Hur många arbeten har denna gigantiska omfördelning lett till? Sverige har idag en ungdomsarbetslöshet som ligger över EU snitt vilket är unikt. Dessa nivåer har vi aldrig varit uppe i förr. Medicinen mot arbetslöshet har inte fungerat. Det behövs en annan inte mer av samma.

DEt centern och övriga alliansen saknar är sjukdomsinsikt. Centern menar på fullaste allvar att vi får en bättre välfärd om man tar bort 38 miljarder från den... Hur blir sjukvården i Kalmar län bättre när vi blir tvugna att säga upp ett antal sjuksköterskor? Hur minskar det arbetslösheten och utanförskapet? Åter igen Centern och alliansen har igen jobbpolitik utan bara en skattesänkarpolitik som leder till ökat utanförskap och fler människor som står utan arbete.

Fler om
NetRoots

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Hur blir sjukvården i Sverige bättre genom att stoppa duktiga entreprenörer från att starta privata vårdföretag. Capio St Göran i Stockholm är ett lysande exempel på hur privat sjukvård faktiskt fungerar och fungerar bra. Personalen är nöjd, vårdtagarna är nöjda, alla som berörs är nöjda. Dock inte vänterskoalitionen som vill förstatliga och ineffektivisera. Varför är fri vilja och människors egna val så skrämmande för er?

  SvaraRadera
 2. Ja du Stina nu var det inte driften det handlade om utan finansieringen av sjukvården. Om Centern tar bort 38 miljarder från vår gemensamma sektor ställer jag mig frågan vem ska betala Capios personals löner

  SvaraRadera
 3. Stina , du snackar en bra massa skit.Har varit på tre privata vårdföretag där allt gick ut på att spara pengar och rätt och fel snabbt bytte plats.Om många anhöriga visste om vad som hände på dessa privata vårdföretag hade de hämtat sina vårdade anhöriga redan idag.

  Vårdarbetare.

  SvaraRadera
 4. Stina , du snackar en massa skit.Om många av de anhöriga visste om hur dessa privata vårdföretag sparar pengar på deras sjuka anhöriga hade de hämtat dessa vårdade redan idag.Sett och hört myyyycket på tre privata vårdföretag.Konstigt att riktig vård till och med kan ifrågasättas när det handlar om rena pengar vid att vårda sjuka människor som det nu görs bland dessa tre större bolag.Om du bara visste. :)

  Vårdarbetaren

  SvaraRadera
 5. Vad alla socialdemokrater verkar blunda för är att den höga ungdomsarbetslösheten skapades under deras förra regeringsperiod 2002-2006, då den steg med 80% från 11,9% till 21,5%. källa: http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Ungdomsarbetsloshet-internationellt/

  SvaraRadera
 6. Daniel, kan du ge exempel på hur den dåvarande socialdemokratiska regeringen skapade arbetslösheten bland ungdomar?

  SvaraRadera