20091226

Alla får julklappar. Dock med frågetecken i


Alla går framåt. En obegriplig undersökning eller är folk jul snälla? Har inte hösten alla turer gjort skillnad. 

En fråga man ställer sig när man ser undersökningen i Aftonbladet är hur den stämmer med de undersökningar om partisympatier som har kommit under senaste tid. Det enda som ger en synkning är Miljöpartiet. Det måste vara en undersökning där alla partiledare går framåt. Nu ska det sägas att det inte ens är tusen personer som är tillfrågade.

Bilden när det gäller Reinfeldt och moderaterna stämmer väl överens med mina egna iaktagelser. Under julhelgen träffade jag människor som gillade socialdemokraternas politik men tyckte att Reinfeldt var den bäste ledaren. Min slutsats är att vi som partier  måste ta en diskussion om vad som är vad. Ledaren eller politiken? Vilket ska vara ledande i valrörelsen. Ska vi profilera våra ledare alá USA eller ska vi betona politiken? För mig är svaret givet. Det är politiken som ska styra. Vi politiker är "bara" redskap som ska genomföra politiken. Nu spetsar jag lite men ibland gäller det att vara tydlig.

Andra som skriver denna annandagmorgon är
Johan om förnyelse dogmer och kartor. Röda Berget om kd och konservatismen. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Tyvärr har det gått så långt att vi inte tänker på partipolitiken längre. Media reflekterar politikerna som i en spalt som handlar om Idol och inte för partipolitiken. Resultaten blir att väljare sympatiserar med de som är vackrast, hyggligast och pratar om de trevligaste sakerna. Även detta har jag kommenterat i min blogg.

  SvaraRadera
 2. Angående språkrörets nyvunna popularitet, inte så konstigt med tanke på att hon inte ställts mot väggen av en allt mer miljöpartistisk journalistkår. Som läsare av Göteborgsposten häpnar man över hur ensidig journalistiken är, sida upp och sida ned präglas av "gröna" reportrar som hatar bilar och vill flytta verkligheten 50 år tillbaka. Nej syna Wetterstrand o co. i sömmarna, ställ dom obekväma frågorna om framtida skatter, sjukvård, skola och företagsamhet så kommer populäritetssiffrorna att dala markant. Sossarna har regerat landet med korta avbrott i eviga tider och mantrat har varit: vård-skola-omsorg vid varje val, är det verkligen någon som tycker det har blivet bättre. Nej svenskens minne är kort och det kommer att bli ett smärtsamt uppvaknande om den rödgröna röran får makten igen. Tro inte att Wetterstrand kan förändra USAs och Kinas miljöpolitik, att glaciärerna kommer att frysa igen om det rödgröna gänget får makten, glöm det! Stackars norrlänningar som har ett 10-tal mil till jobbet när bensinskatterna skjuter i höjden och alla energikrävande industrier när el-skatten höjs. Alla engagerade insändarskribenter borde kräva en bättre och mer opartisk granskning av den rödgröna rörans politik och utkräva ordentliga svar om kommande politik

  SvaraRadera
 3. Är det inte lämpligare att du postar dina tramsinlägg på din tramsblogg TrickyDick?
  Då slipper ju andra än de berörda läsa ditt svammel?
  Och när vi ändå är igång skulle det vara bra om du lät bli att kommentera andras bloggar med exakt samma inlägg som ovan tills du öppnar upp för kommmentarer på din tramsblogg.

  SvaraRadera