20100103

Söndagskrönika om vargavinter och varg


Vargavinter i Vimmerby... Vargslakt i norra Sverige. Imperiets Var e vargen känns aldrig så rätt som nu. Sitter och fryser gästerna har åkt och det verkar som om det blir en vanlig söndagseftermiddag tillslut. Frågan om en Söndagskrönika blir till.

Funderar lite över hur vi klarar kylan varje år utan att dö? I november när temperaturen drar sig ner mot nollan, dock ej under, och vi rotar fram allt vi har i garderoben. Då kommer det klassiska hur ska vi klara vintern? Men vi gör det år efter år... Så nu sitter jag här och skriver årets första krönika under en filt lite småfrysande. Det kan också bero på tröttheten som kommer över mig nu när släkten vänt kosan mot Halmstad. Ja det var med minsta margenal bilen gick igång... En bärgare är bra att ha i omgivningarna... De kan de...


Det som dominerar i media är vargen och Ranelid. Gillar inte vargjakten men vet inte vad jag ska säga om jakten på Ranelid eller om det är han som är jägaren? Kan konstatera att Leif GW Persson skjuter på både vargen och Ranelid.
Vad är det som gör att visa människor alltid lyckas med att skapa rubriker så fort de öppnar käften. Är det medvetet eller blir det bara så?.


Om sedan går vidare till vargen
skrev jag redan i morse om det. Ser att det är många på vänsterkanten som ger credit till Wykman. Undrar hur han känner. Han som jämför Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna får nu plötsligt massa vänstersympatier... Det visar på något sätt att det finns frågor som står över partilinjerna.
I vår fullmäktige grupp brukar det sägas att det är fri röstning om frågor som berör religion, alkohol och Astrid Lindgren. Anledningen mest till de två första är att det är så personliga frågor som inte en partipiska kan styra över. Nu ska det sägas att skillnaderna inte är stora och det inte har behövts några fria röstningar på länge. Det är med sanningen inte så ofta som religionen avgörs i kommunfullmäktige om man inte ser Astrid Lindgren som religion... Vissa anser nog det. Men det rymmer ett större problem. Viljan att förstå Astrid Lindgrens betydelse för Vimmerby och vad vi hade varit utan henne.

Läser sedan två artiklar var för sig i varsina tidningar. Åsa Linderborg  i Aftonbladet som ondgör sig över att Mats Knutsson betygsätter ministrarna i den moderatledda regeringen. Hon menar att det bryter mot Svt roll om opartiskhet. Men är det inte så det alltid har varit att media privat eller statlig satt betyg och omdömen om våra ledare. Jag ger henne poäng när det gäller medias framställning av Fredrik Reinfeldt.
Den andra artikeln finner jag i Expressen och det är en bild av Maria Wetterstrand. En intressant läsning som ger en bra bild av den resa som Miljöpartiet gjort under Maria och Peters ledning. Det stora orosmolnet är vem som ska ta vid. Som jag tidigare skrivit är det av vikt att de som ska ta över får tid på sig att sätta sig in.

Ser att Johan har gjort årets första krönika  och vi väntar spänt på Kent, Mary och Peter Andersson om han kommit hem än? Röda Berget har idag ett antal bra inlägg. Karin har även hon gjort en postning om vargen. Så och Krassman. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar