20100218

Fusklöfte gav lägre ersättning

Vad var det löftet värt? Intet visade det sig när nu verkligheten råder. Åter så var det mycket munväder från den moderatledda regeringen

Idag så redovisar media det utfallet av regeringens löfte om att de som blev utförsäkrade.  Idag så presenterar försäkringskassan siffror som pekar på att det inte blev som ansvarig minister Sven-Otto Littorin lovade. Var det ett fusklöfte som ministern gav eller är det som vanligt Hafs och Slafs.

Peter Andersson noterar så gör Johan U och Johan W samt Kaj. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Ja det är inte roligt vara sjuk. Har inte varit roligt sedan en lång tid heller.

  http://insolvenssthlm.blogspot.com/2010/02/resurs-blogg.html

  //Ulrika

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Så här skriver FK ordagrant i den statistik som du och SR refererar till: "Denna första utbetalning av aktivitetsstöd är ofta preliminär, främst på grund av att de underlag som krävs (bland annat från a-kassan) för att fastställa den slutliga ersättningen för den enskilde individen inte är klara. Då görs en utbetalning på så kallad lägsta nivå, 223 kronor per dag. När alla handlingar finns i ärendet fastställs den slutliga ersättningen och tilläggsutbetalning görs. Därför går det idag inte att dra slutsatser kring ersättningsnivåernas ökning eller minskning, utan uppgifterna avser endast vad som har betalats ut i januari."

  Men att detta skulle komma fram i vänstermedia är naturligtvis för mycket begärt. Vänstermedia är tydligen köpta av sossarna numera för att föra ut sossepropaganda nu när det är valår. Fler såna här skitartiklar är uppenbarligen att vänta.

  Att vänstermedia agerar sosse-lakejer och skriver lögnaktig sossepropaganda är illa nog. Men att du såsom aktiv politiker inte drar dig för att utnyttja denna propaganda och inte kontrollerar fakta innan du uttalar dig och försöker dra politiska växlar av uppenbart lögnaktiga uppgifter är ännu värre. Det är helt enkelt inte värdigt och gynnar minst av allt de sjuka.

  V

  SvaraRadera