20100310

Pension inget annat än lön.

Idag på morgonen så kör socialdemokraterna igång en kampanj mot den orättfärdiga pensionärsskatten. Med den överenskommelse vi RödGröna har i bagaget så känns det som om vi är de trovärdiga alternativet.


Som jag tidigare skrivit så är det ingen skillnad på lön eller pension. Det är samma sak men under olika skeenden i ens liv. Så det är bra nu  att de RödGröna med Socialdemokraterna i spetsen är tydliga på denna fråga.

På den nya sidan kan man tydligt se hur det slår med skatten hur våra pensionärer straffas och plötsligt en dag är du där. Det går fortare än du anar...

Så jag avslutar detta inlägg på samma sätt som det förra med detta tema: Så för att ge våra äldre en möjlighet att inhandla en god öl så behövs ett skifte till Röd Grönt.

Johan U har postat och de har även Peter på röda Berget samt Roger Jönsson. Noterar att Veronica är på. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Är det inte lite övermaga aav socialdemokrater att kritisera borgarna för att pensionärerna har högra skatt än andra när det såg ut så under socialdemokratiskt styre så sent som före förre valet, speciellt som borgarna faktiskt sänkt skatten på pensioner?
  Det är ju lite komiskt att socialdemokraterna kan ta det till sin fördel att skatten sänkts för alla. Verkar som om det vore bättre att höja alla andras skatt ur er synvinkel i stället.

  SvaraRadera
 2. Ska pensionärernas högre grundavdrag avskaffas av S så att de får betala mer i skatt ?

  Ska pensionärerna börja betala den "allmänna löneskatten" på ca 6% av bruttolönen som arbetare betalar via sin arbetsgivare ?

  SvaraRadera
 3. Jonny: Antar att pensionärerna redan betalt den en gång. Eftersom de är före detta arbetare. Räcker inte det?

  SvaraRadera
 4. Till Anonym : Nej, pensionärerna har inte betalat den allmänna löneskatten på sin uppskjutna lön de senare får ut som pensionärer. De har bara betalat den allmänna löneskatten på de belopp de fick ut som lön när de arbetade ...

  Den uppskjutna lönen som sparas under tiden man arbetar är som du kanske vet en annan obeskattad del som betalas via arbetsgivaravgifterna.

  Så frågan är varför arbetare straffbeskattas med den allmänna löneskatten och varför pensionärer slipper denna och om socialdemokraterna vill avskaffa denna orättvisa.

  SvaraRadera