20100412

Nu ska moderaterna fiska rättvisa tror ni det nappar?

Vet inte om ni hört det men Det nya Moderaterna ska nu fiska lite i vattnen kring rättvisa. Undrar vad de har som bete?  

Visst känns det lite märkligt att moderaterna först skulle bli det nya arbetarpartiet. Vad det innebar vet vi nu. Sjuka ska tvingas ut på arbete annars så får de inga pengar. Att arbetslösa tvingas ur arbetslöshetsförsäkringen.Om det där var vad som låg bakom det nya arbetarpartiet så undrar jag vettskrämt vad som ligger bakom nu. Nu ska moderaterna blir det nya rättvisepartiet och jag är orolig över vad det kan innebära för Sverige och dess befolkning. 
        Det som gör frågan än mer märklig är att det största hotet mot rättvisa är Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet och miljöpartiet. Ibland undrar man vilken sten de lyft på och om de drog bort huvudet innan de släppte
      Men nu är det så det ska bli och moderaterna drar igång med röstfisket kring rättvisa och då behövs det drag som får det att nappa.
Kan det vara något av dessa drag som presenteras i denna lilla demonstrationsfilm?


Andra som följer detta fiske är Ulrika Falk och Claes Krantz och  Johan Ulvenlöv som har en bra sammanfattning
Detta går stick i stäv med utvecklingen under den gångna mandatperioden. Den rikaste procenten har av regeringen med Anders Borg i spetsen fått lika mycket som 25% av de som tjänat minst. Enligt finansdepartmentet, det vill säga Anders Borg själv, har inkomstskillnaderna ökat till förmån för de som redan har en hög inkomst. Anders Borg försvarar själv (om än på ett väldigt dåligt sätt) att klyftorna ökar i SRs lördagsintervju.
Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,