20100422

OBS! Regeringen har fel...

Dagens första notering är så självklar att frågan är om det är en nyhet. Ja möjligen för moderaterna....

           En avhandling skriven av Madelene Nordlund vid Umeå Universitet visar att en låg A-kassa inte ökar möjligheten till att få jobb. Utan att en bra A-kassa ger förutsättningarna för att få ett arbete som också är bra.
I DN kan man läsa
Genom att studera situationen för dem som blev arbetslösa vid den ekonomiska krisen i början av 1990-talet kan hon också visa att arbetsmarknadspolitiska program har positiva effekter på lång sikt. Tidigare studier som har kommit till motsatt slutsats har haft ett alltför kortsiktigt perspektiv, enligt avhandlingen.
Vidare så står det i Aftonbladet att
Regeringens metod att öka motivationen genom att sätta ekonomisk press på arbetslösa får bakläxa i en ny avhandling från Umeå universitet.
        Ja detta är inget annat än en käftsmäll på den av regeringen förda politiken. Frågan är vilka ursäkter eller andra skäl som alliansen ska använda för att ta sig ur detta. Eller kommer avhandlingen mötas med största möjliga tystnad. Ty, åter är det en socialdemokratisk lösning som är alternativet. En bra försäkring och en ordentlig utbildning.  Som avslutning hungriga vargar jagar dåligt.

Vill avsluta med ett citat från Badlands Hyena
Vilka dumheter! Det vet vi väl att sänkt ersättning ökar motivationen hos de fattigaste, medan höjda löner och bonusar ökar motivationen hos de rikaste.

Johan Westerholm har gjort en tidig bloggning på detta. Även Johan U är på snabbt. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,