20100531

Bygga murar, storma skepp bygger inte tillit

Jag har många gånger varit kritisk till Israels beteende mot den palestinska befolkning. Jag tror inte på devisen öga för öga, tand för tand. 

       Men vad som nu hänt tar priset oavsett innan alla detaljer är kända så är det ett övertramp som inte kan ursäktas. Att ge sig på fredaktivister  med vapen är aldrig ok. Åter så visar Israel att man inte klarar av att vara storebror och allt som det för med sig. Ty som alla vet så måste man vara snäll om man är stark.
      Det är nu av största vikt att regeringen med Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt agerar å det kraftfullaste. Här finns inget att tveka på det är fullständigt oacceptabelt att agera på detta sätt. Är det som det verkar dessutom på internationellt vatten finns det inga ursäkter. Nu måste västvärlden sluta hålla Israel bakom ryggen utan det är dags att ställa krav på en demokratisering av processen. Själv så är det stopp för varor från Israel. Vet inte vad jag mer kan göra utan att skrika ut min ilska.
      Bygga murar, storma skepp bygger inte tillit utan ger bara bränsle på en redan farlig eld. Det är dags att släpa prestigen och finna en lösning för Israels- och Palestinas folk, för de är värda att leva tillsammans i lugn och ro.

I min upprördhet så snor jag den förträffliga länksamlingen från herr Krassman och tackar.
Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / Expressen / SvD2 / DN2 / Expressen2 / Expressen3 / DN3 /

Nymedia på detta:

Calle Fridén
/ Mats Engström / Jonas Sjöstdet / Roger Jönsson / Jinge / Rasmus Lenefors / Peter Andersson / Svensson / Scaber Nestor / Röda Berget.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,