20100610

Är det dags att sjunga "segern är vår"?

Så kom den och så vacker den var. Undersökningen som vi alla väntat på. Den som skulle komma med den slutgiltiga sanningen eller i alla fall nära. Ooo så vackert vid en första anblick precis så där skimrande rödgrön som vi hoppats på.

      Säg vad man vill men jag är glad och det är nog fler med mig. Tror att det finns ämnen även i den blåa ringhörnan att glädjas åt. Ett exempel är att Sverigedemokraterna inte kommer in i riksdagen. Det känns skönt och för egen del så känns det extra skönt med men majoritet för de RödGröna utan vara beroende av några andra partier. Siffrorna är intressanta och kommer säkert vara till analys i fler medier
V =5,6
MP = 10,7
M = 29,2
C = 4,6
FP = 5,8
KD = 4,5
SD = 3,9
Rödgröna = 50,2
Alliansen = 44,2
      Ska vi sedan bryta ner siffrorna på länsnivå så blir jag inte mindre ledsen utan tvärt om. Se och förstå Det som sker är att Kristdemokraterna och Centern riskerar att förlora sina platser i riksdagen.
S = 40,2
V =7,9
MP = 7,1
M = 28,4
C = 6,3
FP = 3,9
KD = 3,2
Övriga (inkl. SD) = 3,2
      Som synes så fortsätter Kalmar län vara ett starkt fäste för socialdemokratin. Det ska dock läggas på minnet att vi har det tufft i vissa kommuner. vi är där starka på riksdagsvalet men inte kommunvalet. Här finns det fortfarande arbete att göra då vi ser att det är många som delar våra socialdemokratiska värderningar. Vi måste bli bättre på att prata värderingsfrågor i valrörelsen och mindre lyktstolpar.
  Läs gärna undersökningen här!

Glad men trött orkar jag inte samla in länkar utan snor vilt av Krassman som är en stjärna på att samla detta(TACK!!)
Gammelmedia på detta:
Nymedia på detta: