20100616

Finns det fler Centerpartier i Sverige?

Ibland undrar jag om det finns två Centerpartier i Sverige. Eller om de som verkar i Vimmerby inte har kontakt med de som agerar kring Stureplan?

     När man idag läser den lokala centerbloggen som skrivs av den nya toppnamnet undrar jag om hon är med i rätt parti?
Kärnkraften skall vi inte ha. Satsningar på förnybart är framtiden. Inte uranberoende energikällor med stora ingrepp vid brytning.
     Tycker Ingela borde läsa Aftonbladets ledare som på ett förtjänstfullt sätt ger bilden av Centern. blir Ingela inte nöjd så gå vidare till Johan Westerholm som hjälper till med penseldragen.
Sedan kan man undra vilken sten som Miljöministern sovit under då han levererar denna kommentar
– Det är en historisk dag och en historisk chans. Nu bryter vi trettio år av kärnkraftsbråk, istället samlar vi brett stöd kring det viktiga – den förnybara energin, säger miljöminister Andreas Carlgren i en kommentar.
     Vill minas att det innan fanns stabila (trodde jag) lösningar över blockgränserna men det var för länge sen, så länge sen. Men var är de nu, jag bara undrar, var är de nu?
Vidare skriver Ankersjö, Ingelas partikamrast i Stockholm,
Jag har varit med i partiet i 20 år. Under hela denna tid har man arbetat med klimatfrågan och växthuseffekten. Nu när förnybart och kärnkraft inte längre står emot varandra så framstår faktiskt kärnkraftsmotstånd som både teknikfientligt och oansvarigt. Oansvarigt för svenska företag, men framför allt för målet att få fossilfri energi, där exempelvis elbilar är en viktig komponent
      Så vad Centern tycker om kärnkraft är för mig döljt i dunkel om det inte är ett rungande ja. Det är så jag tolkar beslutet som nu Centern står bakom när beslutet tas i morgon.

Media: DN, DN2, DN3, SvD, SvD2, SvD3.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,