20100607

Vi har historiens tyngd på vår sida

Visst vi kan. Vi har historiens tyngd i ryggen när vi uttalar oss om jobben och Sveriges ekonomi.

       Idag kan man läsaDN debatt hur Mona Sahlin och Tomas Östros nu pekar med tydlighet hur vi måste skärpa upp det europeiska ekonomiska arbetet. För som alla socialdemokrater vet så är det bara när vi har ordning på finanserna vi kan gå vidare med välfärdsbygget och jobben. DE som idag blir tydligt är att vi även på europeisk nivå säger nej till gräddfiler och i detta fall för de stora länderna. Alla ska ta ansvar för sin och vår ekonomi.
       När det gäller den inhemska ekonomin så är det ingen som behöver tvivla på var socialdemokratin står i frågan. Vi har städat förr och kommer göra det igen. Efter valsegern 1982 så tog vi över ett konkursbo som vi rättade upp och så även 1994. Om vi behöver göra detsamma i höst är en för tidigt att säga men beredskapen finns.
       Det som jag kan säga med tydlighet är att vi inte bara är bereda utan till och med hungrar på är att från dag ett bekämpa arbetslösheten ty det är ingen synvilla utan en hemsk realitet för människor. så må det bli slut på vänta och se. Oavsett vad man säger så behövs det politik för att fixa jobben och ekonomin. Vi gör skillnad!

Andra som bloggar är Peter Andersson och Claes och Peter J och från den blåa sidan Edvin. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,