20100708

Det första seminariet med nya glasögon

Sitter nu på det första seminariet i Almedalen och lämpligt nog är det Ungar Örnas om Barnglasögon. Tycker att de ger en bra bild som jag kommer bära med mig dessa dagar i Almedalen för att sedan försöka smuggla med dem över till fastlandet.

        Ulla Lindqvist, vice ordförande LO, tror att vi med barnglasögonen skulle vara lite mer raka med vad vi vill. Det är en bra sak som jag även tror att inte bara unga skulle ha glädje av.

      Det är ett problem med att vi enbart tar på oss barnglasögonen när det gäller frågor som konkret i det lilla rör de unga. Men som Carin Jämtin säger - även äldreboende berör barnen då ens farmor eller mormor ska bo där. För att ta ett exempel från Vimmerby så ska det byggas två nya äldreboenden. Det är bra och behövs men har vi tänkt på barnen när vi nu lägger fram planer för våra nya boenden. Område ett som är valt är det vi kallar cirkusplatsen. Det är där som cirkusarna och tivolina landar när de kommer till Vimmerby. Vad händer med de nu? vad ska de ta vägen eller kommer barnen i Vimmerby inte få ta del av det DEt andra området är skatarnas tillhåll. Vad ska de ta vägen.

Det förs också en diskussion kring alla smygavgifter inom skolan. Allt från små insamlingar till att behöva utrustning för att deltaga på friluftsdagar. Här är de medverkande ense om att det blivit värre och det troligen tog en början i 90-tals krisen. Här har vi som politiker och föräldrar ett stort ansvar att vrida utvecklingen tillbaka till en avgiftsfri skola.


      Vidare är det de stora frågorna som också är viktiga för våra unga. Det gäller satsningar på välfärden för då bygger vi ut kvalitén i skolan och barnomsorgen. Att se till att föräldrarna har ett arbete så att det finns en ekonomiskt trygghet runt barnen. För är det nått som kan påverka barnen så är det ekonomiskt otrygghet.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,