20100729

Diskrimineringen har inget med Islam att göra, förr kristendom

Ja i krig och kärlek är allt tillåtet brukar det heta. Men frågan är om inte det senaste från Sverigedemokraterna tar priset. Nu ska det kramas HBT-personer eller använda dem som vapen mot muslimer. Det är inte islam som är det stora hotet utan den extrema kristna högern.

      Denna rädsla för Islam och dess företrädare får Sverigedemokraterna att vända sig till HBT-rörelsen. Det får få en fadd smak i min mun. Från knacka bög till krama densamma. Det känns inte äkta. Det enda som känns äkta är det oblinda hatet mot muslimer. Det visar sig ständigt. Det blir idag belagt med det avhopp som en ledande Sverigedemokrat gjort i Mariestad.


     Som så förtjänstfullt sätt pekar ordförande i RFSL Ulrika Westerlund på
–Att ha religion till grund för lagstiftning är inte bra för hbt-personers rättigheter, det utövas verkligen förtryck i olika religioners namn. Det kan man se i muslimska stater och i kristna länder som Uganda. Gemensamt för de länder som har hårdast lagar mot homosexualitet är att de är gamla brittiska kolonier, inte muslimska stater
      Nä Sverigedemokraterna har inget på Pride att göra. En festival som tar sitt avstamp i att alla är välkomna och tillåtes vara den man är så länge man inte trampar på någon annan. 

      Vi har fortfarande en bit kvar innan vi kan kalla Sverige för ett perfekt samhälle och ett steg är att ta bort den diskriminering som gör att transpersoner måste sterilisera sig. Det är inte ok i dagens samhälle att personer som vill byta kön ska steriliseras.

Media: SvD, DN, Ab, Ab2, Ab3, Ex.
Bloggat: Peter A och Johan W och Alexandra som finns på plats.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,