20100702

Kamouflage och Herr Bildt del 14, Förvilla fienden

Så kan vi läsa att vår utrikesminister skrivit stolt på DN debatt. Det känns igen retoriken är en klassiker. Få bort ögonen från sin egen byk. Ska bara skriva Sudan...

     Vill minnas att Socialdemokratin var lika illa sinnad när Palme protesterade mot USAs bombningar i Vietnam. Men vår röst bestod ty den var ärlig och stod på de svagas sida. Nu som då står socialdemokraitn på de svagas sida och där behöver ingen tveka. Ty vår ledstjärna är internationell solidaritet med världens folk.

       Vidare undrar jag lite om hur Carl Bildt ser på sin egen roll som ifrågasätts allt mer på den internationella arenan. Hur skadar det Sverige i världen. Men Herr ofelbar gör ju inga fel eller. Han nämnde inte Sudan i sin artikel idag?

      Som avslutning så är det ingen som tvivlar på vad socialdemokratin finns i den internationella arenan för socialdemokratin är en internationell rörelse där vi samverkar över hela världen. Det är inte konstigt att många av världens socialdemokratiska ledare alltid är stående gäster på våra möten och kongresser. Så att beskylla Socialdemokraterna för att svarta ner Sveriges roll i världen fungerar inte och kommer aldrig att göra det. Så Tvätta er egen byk innan ni slänger tvättsvampen vidare.

Bloggat: Mats Engström och Emil Broberg och Krassman skriver kring detta.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,