20100815

Batteri för jobb. Jag vill ha mer!

Om ett antal timmar kommer det komma en massa reflektioner och synpunkter på Mona Sahlins sommartal. Jag kommer befinna mig instängd i ett svettigt rum med en knepig uppgift att lösa för att dörren till frihet ska öppna sig...

       Jag har tidigare skrivit om vad jag vill Mona ska ta upp. Det är ett tal med ideologin som grund jag hoppas på. Men med tanke på att valet nu är så nära ser jag gärna att det finns lite konkret gällande vår gemensamma välfärd. Sedan vill jag se än mer åtgärder för att komma tillrätta med arbetslösheten och då särskilt för våra unga. Jag vill ha ett så massivt batteri att den vore utrotad i morgon. Ja, jag vet att det inte är möjligt men jag vill och politik är att vilja. Och inga skattesänkningar leder till nya jobb.

       Snart har alla presenterat sin politik som ska vara gällande under de kommande åren och jag ser då fram emot att undersökningarna som kommer blir mer jämförbara.Kan notera att media lyfter att Alliansen går framåt. Inte att moderaterna backar. Hade socialdemokraterna tappat två procent så vet jag hur rubrikerna skulle se ut.

      Jag tror att vi kommer få ett jämt val som slutar med en RödGrön regering. Men vi vinner inga val i soffan och på interna partimöten. Det är nu ut och jobba som gäller. Att träffa våra väljare en efter en och visa på skillnaden.

Media: Ab, Ab2, Ab3, SvD, SvD, DN, Ex, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen
Bloggat: Tokmoderaten och Johan W och Peter J skriver alla om intressanta saker även idag...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,